16.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

“Cu Sadoveanu pe uliţa copilăriei”, alături de scriitori ieşeni

Zilele Sadoveanu editia a 42-aDebut al activitatilor organizate la Casa de Cultura a municipiului Pascani, cu ocazia Zilelor “Mihail Sadoveanu”.

Astazi, incepand cu orele 11:00, a 42-a editie inchinata marelui scriitor, a fost inaugurata cu o sesiune de comunicari stiintifice la care au participat mai multi scriitori din Iasi si din Galati.

Intalnirea a avut loc in sala ce gazduieste Galeria de Arte Arcadia iar timp de peste ora si jumatate, oamenii de cultura si-au exprimat impresiile si trairile referitoare la operele marelui prozator Mihail Sadoveanu.

Printre cei prezenti s-au numarat si profesori de limba romana din Pascani dar si elevi care in anii trecuti au castigat concursul de proza sustinut in cadrul acelorasi manifestari.

Discutiile au fost intretinute de directorul Marioara Preutu si de scriitorul Liviu Apetroaie, iar rand pe rand oamenii de cultura au luat cuvantul taxand la un moment dat lipsa oficialitatilor locale, la aceasta sesiune de comunicari stiintifice.

Evenimentul s-a incheiat cu un concert sustinut artistii ansamblului de viori Prietenia, al Palatului Copiilor din Iasi care i-au incantat pe cei prezenti cu diverse cantece celebre.

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI