30.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

„Cu Sadoveanu pe uliţa copilăriei”, alături de scriitori ieşeni

Zilele Sadoveanu editia a 42-aDebut al activitatilor organizate la Casa de Cultura a municipiului Pascani, cu ocazia Zilelor „Mihail Sadoveanu”.

Astazi, incepand cu orele 11:00, a 42-a editie inchinata marelui scriitor, a fost inaugurata cu o sesiune de comunicari stiintifice la care au participat mai multi scriitori din Iasi si din Galati.

Intalnirea a avut loc in sala ce gazduieste Galeria de Arte Arcadia iar timp de peste ora si jumatate, oamenii de cultura si-au exprimat impresiile si trairile referitoare la operele marelui prozator Mihail Sadoveanu.

Printre cei prezenti s-au numarat si profesori de limba romana din Pascani dar si elevi care in anii trecuti au castigat concursul de proza sustinut in cadrul acelorasi manifestari.

Discutiile au fost intretinute de directorul Marioara Preutu si de scriitorul Liviu Apetroaie, iar rand pe rand oamenii de cultura au luat cuvantul taxand la un moment dat lipsa oficialitatilor locale, la aceasta sesiune de comunicari stiintifice.

Evenimentul s-a incheiat cu un concert sustinut artistii ansamblului de viori Prietenia, al Palatului Copiilor din Iasi care i-au incantat pe cei prezenti cu diverse cantece celebre.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow