24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Cu ce averi se lauda candidatii ieseni la parlamentare

Formatiunile politice si-au definitivat in proportie covarsitoare candidatii pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. In mare parte, sunt aceeasi oameni care au candidat si in urma cu patru ani. O parte din ei au intrat in Parlament, fie la Senat, fie la Camera Deputatilor, in timp ce altii isi vor incerca din nou norocul. Totodata, unii candidati isi incearca pentru prima oara sansa de a accede in Parlament. Cine sunt cei mai instariti candidati si ce averi detin ei, cititi in randurile de mai jos.

USL

De departe, cel mai instarit candidat al USL este deputatul in functie Relu Fenechiu. Acesta incearca sa intre pentru a treia oara in Camera Deputatilor, el urmand a se confrunta cu democrat-liberalul Adrian Acostoaie si cu Adrian Moraru (PP-DD). Despre Fenechiu nu ar fi prea multe de spus, decat ca este un personaj certat cu legea, cercetat penal pentru afaceri ilegale cu statul, dar si ca in tot acest timp si-a ridicat un imperiu financiar. Are sase terenuri in Iasi, Bacau si Alba, apartamente si case de locuit in aceleasi zone si numeroase conturi bancare. Fenechiu a incheiat in ultimii ani zeci de contracte cu statul, de unde prin intermediul firmelor sale, a supt fonduri cu nemiluita.

Un alt candidat instarit din partea USL este actualul senator Florin Constantinescu. Acesta a avut si el cateva contracte incheiate cu statul, de pe urma carora s-a ales cu sume frumoase de bani. Prin intermediul firmelor sale, Constantinescu a reusit ca in cativa ani de la un simplu om de afaceri din zona Pascaniului, sa ajunga unul dintre cei mai bine vazuti parlamentari ieseni. Pe listele USL vor mai candida deputatii Neculai Ratoi, Anghel Stanciu, Vasile Mocanu, dar si senatorii Varujan Vosganian, Mihaela Popa si Sorin Lazar. Pe listele USL se mai regasesc secretarul de stat Mugur Cozmanciuc, consilierul judetean Constantin Adascalitei, directorul de la Cadastru, Costel Alexe, fostul secretar de stat Gheorghe Emacu, creatoarea de moda Cristina Nichita, consilierul local Sorin Iacoban, fostul primar din Pascani, Grigore Craciunescu sau Anton Dobos, directorul de la Finantele judetene.

Dintre toti acestia se remarca Vasile Mocanu, un personaj care lupta pentru un al patrulea mandat de demnitar. Mocanu detine mai multe terenuri in judetul Iasi (zona Targu Frumos) si judetul Bacau. Culmea, acesta traieste si din indemnizatia de pensionar. Un alt dinozaur de Parlament care a adunat averi pe perioada mandatului de deputat este si Anghel Stanciu. Acesta a adunat in cinci mandate de paralmentar conturi bancare, plasamente de investitii si alte surse de venit de pe urma unor activitati extraparlamentare. Colegul sau de partid, senatorul Sorin Lazar, este si el un om avut. Acesta are sase terenuri trecute in declaratia de avere, colectate inca de pe vremea cand era primar al comunei Strunga. Lazar mai detine doua autoturisme si conturi bancare.

 

Continuare pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow