13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Cu cât ești amendat dacă ești prins consumând alcool în public? Dar dacă ai ITP-ul expirat? Cei din Hârlău au aflat chiar aseară pe ”pielea lor”

Consumul de alcool în spații publice neamenajate în acest sens, se pedepsește conform legii, așa cum a aflat aseară chiar ” pe pielea ei” o femeie din Hârlău.

Femeia de 37 de ani din localitate, a fost amendată cu 200 de lei pentru că a fost prinsă consumând băuturi alcoolice într-un loc public, iar acesta este numai un exemplu din cadrul acțiunii care a fost derulate de poliția din Hârlău, sâmbătă seara.

În cadrul aceleași acțiuni polițiștii au aplicat în jur de 20 de amenzi asemănătoare, controalele vizând atât spațiile unde se consumă alcool și vecinătatea lor, cât și autoturismele.
Astfel au fost controlate aproape 40 de unități comerciale și peste 80 de autovehicule, fiind sancționați și șoferii care nu au toate actele în regulă, așa cum s-a întâmplat și cu un bărbat de 58 de ani, surprins și amendat pe raza localității Erbiceni, cu aproape 900 de lei pentru că avea certificatul ITP expirat. Acestuia i s-a reținut și certificatul de înmatriculare.

Menționăm că acțiunea face parte din cadrul unei colaborări între Poliția orașului Hârlău și Poliția Rurală, inițiată cu scopul de a preveni comiterea de fapte cu violență în zona barurilor și discotecilor din zona de competență, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere, iar totalul amenzilor aplicate a ajuns la 6500 de lei în doar câteva ore.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow