2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Cu calul la plimbare pe trotuar. Acțiuni ale Poliției din Hârlău în piețe

Unii cetățeni nu au nicio treabă cu legile, ci acționează după bunul plac, chiar și atunci când este vorba de transportul animalelor achiziționate din obor, tocmai prin centrul orașului.

Un caz inedit în Hârlău, astăzi dimineață: după ce și-a cumpărat cal din obor, un cetățean din Deleni, Rotariu M, mândru de achiziția sa, s-a plimbat cu el prin oraș, pe trotuar, trecând chiar prin fața primăriei, fără să țină cont de legislația în vigoare, ca și cum ar fi plimbat un animal de companie.

Mai mult decât atât, bărbatul proaspăt posesor al unui cal putere, a considerat că poate să treacă strada cu animalul de căpăstru, spre stupoarea șoferilor, mai ales că nici locul ales pentru traversat nu era nicidecum unul corespunzător.

Mai ales în localitățile unde există spații special amenajate pentru vânzare de animale, așa cum este și Oborul din Hîrlău, există trasee ocolitoare pentru ca aceștia șă poată respecta legea, deoarece municipalitatea din fiecare localitate, prin hotărâri ale Consiliului Local, a pus la punct un regulament pentru tranzitul animalelor domestice şi căruţelor, nu numai din motive estetice, ci mai ales pentru că circulația lor îngreunează transportul cetățenilor și autoturismelor pe căile publice de acces.
Cu ocazia verificărilor polițiștilor, au avut loc controale și în Hârlău, în piață și în obor, ca și în alte localități învecinate.

Amintim că acțiunile recente ale Poliției au urmărit prevenirea și combaterea comerțului care intră sub incidența legilor în vigoare, cât și respectarea regulilor de circulație.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow