22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
Array

Cu balonul în jurul Iașului…

17 cercetașii din Pascani vor participa în perioada 1-3 mai când se va desfășura a cincea ediție a ScoutIS, eveniment cercetășesc de amploare organizat de către Centrul Local “Sf. Dumitru”, Valea Lupului, membru al Organizației Naționale Cercetașii României.

Anul acesta s-au înscris aproximativ 300 de participanți din 21 de grupuri de cercetași din toata Romania.

cercetasi

In prima zi va fi o activitate în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași. Activitățile din cele trei zile vor fi foarte diverse și atractive: joi, 1 Mai vor avea loc ateliere în care se va găti, se va da o nouă viață unor obiecte vechi, vor afla lucruri inedite, toate prin metode de educație non-formală. Ziua de vineri este dedicată descoperirii orașului Iași și îndeplinirii provocărilor din punctele de pe traseul care îi va conduce pe cercetași de la Casa memorială Mihail Sadoveanu la Mănăstirea Cetățuia, trecând prin cele mai semnificative locuri ale orașului, fără a neglija activitățile sportive de la Decathlon. Prin amabilitatea Primăriei municipiului Iași și a Regiei Autonome de Transport Public, cercetașii vor călători gratuit în explorare.

Ultima zi va fi una în care cercetașii își vor demonstra talentele, în cadrul unui festival, apoi vor fi invitați la masă de comunitatea locală, după care își vor lua rămas bun până la următoarea ediție.

Întreaga manifestare are ca temă „Cu balonul în jurul Iașului” și urmărește promovarea valorilor umane în drumul spre atingerea idealului cercetășesc al fericirii. Conform fondatorului mișcării mondiale a cercetașilor, lordul Robert Baden Powell “ … adevărata cale către atingerea fericirii este să o răspândiţi în jurul vostru.”

Derularea evenimentului va putea fi urmărită pe http://www.facebook.com/scout.valealupului

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI