1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi bani, in acest an, de la bugetul local pentru a acoperi cheltuielile curente. Este concluzia la care au ajuns membrii Consiliului de Administratie dupa o prima discutie de pregatire a bugetului pentru acest an. Deocamdata nu se stie cu exactitate suma care va fi solicitata, in plus, din banii contribuabililor.

Presedintele clubului, Catalin Conache spune ca este nevoie de acoperirea majorarilor de pret la utilitati si pentru cresterea salariilor personalului administrativ, la nivelul salariatilor din Primarie. De exemplu factura din luna decembrie pentru gazul metan folosit la incalzirea cladirii a crescut de 5 ori de la 1500- 2000 lei la aproape 10 000 lei, sustine Conache.
Anul trecut clubul a avut un buget total de 1,4 milioane de lei, majorat de doua ori prin rectificari bugetare de la cca un million de lei, la care s-a adaugat si 90 000 lei pentru investitii.
In acest an, pe langa banii de la bugetul local, clubul pascanean asteapta sa primeasca 36 000 lei de la Federatia Romana de Fotbal, pentru sustinerea activitatii de juniori. Conform unor surse neoficiale, bugetul total ar urma sa fie de cca. 2 milioane de lei, aproape dublu fata de cel aprobat initial in anul 2021.

CHELTUIELI DUBLE, ACELEASI REZULTATE SLABE

Consilierul Mihai Dediu, membru in Consiliul de Administratie spune ca, intr-adevar, clubul are nevoie de bani pentru investitii, dar finantarea pentru echipa de fotbal nu ar trebui majorata pe motiv ca nu are rezultate iar responsabil de acesta situatie ar fi presedintele clubului, in urma deciziilor luate.
Dediu sustine ca fosta conducere a fost demisa pe motiv ca se cheltuie prea mult, fara performante si ca de atunci si pana acum au fost cheltuiti mai multi bani iar rezultatele sunt la fel de slabe. De exemplu in anul 2020 suma platita pentru jucatori a fost de 203.150 lei iar in anul 2021 a crescut la 406 482 lei, in timp ce in anul 2020 echipa de fotbal a obtinut 30 de infrangeri, o victorie si un rezultat de egalitate iaR in anul 2021, 30 meciuri pierdute si doua egaluri.

De asemenea contractele pentru activitate sportiva incheiate cu jucatorii au devenit confidentiale.

UN NOU CONCURS. TOT PENTRU CONSILIERUL BOGDAN AGAFITEI?

Totodata clubul pascanean a solicitat sa fie reluata procedura pentru desemnarea unui nou manager. O adresa in acest sens a fost trimisa Primariei si Consiliului Local Pascani.

Prima incercare de concurs, a fost organizata de conducerea clubului, prin intermediul unei firme de recrutare, in perioada noiembrie -decembrie 2021. Procedura a fost anulata dupa ce consilierul Mihai Dediu a atras atentia ca nu au fost respectate prevederile legale iar concursul ar fi fost trucat si a anuntat ca va sesiza procurorii DNA. In urma procesului de selectie urma sa fie numit in functie consilierul local PNL Bogdan Agafitei, singurul candidat inscris, pe baza unui proiect de management copiat parțial de la un alt club sportiv.

 

FOTO: ARHIVA

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...

Transport gratuit pentru elevii pascaneni, dupa aproape un an de balbaieli

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Pascani...