-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

CSM Pașcani a rămas fără bani. Cum vor fi plătiți sportivii si antrenorii

Clubul Sportiv Municipal Pașcani a rămas fără bani in conturi, pentru continuarea activității. Bugetul aprobat de consilierii locali, acum câteva luni de zile, cca. un milion de lei, a fost cheltuit aproape in totalitate iar conducerea clubului a solicitat o suplimentate cu 350 000 lei. Cerea a fost trimisa deja consilierilor locali si urmează sa fie pusă in discuție, cel mai probabil in ședința de la sfârșitul acestei luni.
De asemenea, legislativul local urmează sa aprobe si Normele Financiare ale clubului CSM Pașcani. Documentul întocmit de fostul contabil, Mihai Buhaiescu – foto, la solicitarea Curții de Conturi ar fi trebuit aprobat mai demult, pentru plata sportivilor, acoperirea unor cheltuieli si recompensarea performantelor. Aici sunt prevăzute sumele minime si cele maxime pentru plata sportivilor, a antrenorilor si a personalului contractual pecum si pentru decontarea cheltuielilor. De exemplu clubul ar trebui sa asigure de la 45 la 100 lei/ zi pentru masa sportivilor, in functie de competiție iar sportivii sa fie plătiți cu sume între 300 si 20 000 lei /luna la care se adaugă si primele de joc. De asemenea un antrenor ar urma sa fie platit cu minim 600 lei, pana la 9000 lei luna iar medicii si terapeuți între 2500 si 4000 lei.
Sumele sunt orientative, dar in fucntie de ele consilierii ar urma sa stabilească bugetele de cheltuieli.

Menționăm ca fostul contabil al clubului și-a dat demisia de la începutul acestei luni. El a motivat ca a renunțat la colaborarea cu clubul pascanean pe motiv ca noua conducere s-ar ocupa mai mult de controale decât de viitorul sportului pascanean.

Adresa nr. 664 din 13.07.2021 - Ivan Marian -director interimar CSM Pascani
Adresa nr. 656 din 12.07.2021 -CSM Pascani

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow