9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Criza scumpirilor. Cum profită Guvernul Ciolacu-Iohannis si care sunt soluțiile corecte pentru scăderea prețurilor – VIDEO (P)

Cea mai mare problemă cu care se confruntă cei mai mulți dintre noi este creșterea prețurilor. În ultimul an, pâinea s-a scumpit cu 25%, laptele cu 30%, zahărul cu 60%, iar ratele la credite aproape s-au dublat. Este cea mai mare inflație din ultimii 20 de ani și este o amenințare serioasă pentru viitorul economiei.

Soluții există, dar Guvernul nu ia măsurile corecte, pentru că se hrănește din inflație. De fiecare dată când cineva cumpără o pâine, de exemplu, Guvernul ia 9% prin TVA. Dacă prețul pâinii crește, Guvernul ia mai mulți bani. Doar astăzi, peste 10 milioane de oameni au cumpărat pâine, așa că, dintr-un foc, Guvernul a făcut aproape 2.000.000 lei.

Inflația este o taxă mascată prin care Guvernul ne bagă mâna adânc în buzunare. Și banii pe care îi ia îi folosește ca să finanțeze împrumuturi și privilegii pentru politicienii aflați la putere. România va plăti anul acesta 12 miliarde de lei doar pe pensii speciale. Cam la fel cât cheltuie pe drumuri.

Guvernul ar putea să oprească jaful din bani publici. Ar putea să susțină adoptarea legii noastre pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ar putea să oprească angajările pe pile la stat și crearea de posturi călduțe pentru oamenii de partid.

Guvernul ar putea să reducă taxele pe muncă pentru ca salariile tuturor angajaților să crească în mod real și oamenii să aibă bani în plus ca să facă față scumpirilor. Munca cinstită trebuie răsplătită corect.

În sesiunea parlamentară care începe astăzi, colegii mei, senatorii și deputații USR, vor susține implementarea măsurilor corecte pentru oprirea scumpirilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow