More

  Criza refugiaților – dezbateri la o școală din Pașcani

  Array

  Ce știm despre refugiați? Despre lumea lor? Despre istoria și chiar visurile pe care le au? Acestea au fost câteva dintre întrebările puse de elevii de la o școală din Pașcani. Adolescenții s-au informat, scris, regizat și vor juca în piesa de teatru ce are ca tema principală “Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”. Proiectul este lansat și la nivelul țării noastre, iar primii clasați în top cu cea mai bună piesă de teatru sunt invitați pentru câteva zile la Parlamentul European.

  Subiect cu impact puternic pentru școlile din România. Elevii de liceu s-au înscris în competiția Euroscola pentru a cunoaște și înțelege evenimentele actuale. Unul dintre ele face referire la criza refugiaților. Pe acest subiect s-au informat și elevii de la Liceul teoretic “Miron Costin”. Grupa, formată din 24 de elevi și doi profesori coordonatori, s-a informat din mai multe locuri și astăzi, 5 octombrie au prezentat rezultatele, în cadrul unei conferințe de presă.

  Proiectul desfășurat după un program stabilit de elevi cuprinde activitati constând în întâlniri de lucru, distribuire de flyere, conferința de prezentare, interviuri realizate cu elevii scolii dar si persoane apartinand comunității locale. O parte dintre elevi au vorbit despre situația recentă dar și din trecut a locuitorilor din Siria.

  Partea cea mai consistenta a proiectului o constituie piesa scrisă de elevi pe tema refugiaților, piesa prin mesajul căreia adolescenții încearcă găsirea unor soluții viabile. Reprezentația acesteia are loc joi, 6 octombrie, începând cu ora 13 30 la Clubul Copiilor din Pașcani.

  În acest an, concursul Euroscola a ajuns la cea de-a IX a ediție și se desfășoară sub titlul „Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”.

  Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani participa la această competitie cu o echipa formată din 24 de elevi si 2 profesori coordonatori.

  Câștigătorii competiției Eurscola vor participa la un evenimentul Ziua Eurscola organizat la Strasbourg, anul viitor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI