17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Criza dramatică de medici din oraşele mici din provincie: Cât îi oferi unui medic? Cât vrea el! Îi ofer 12.000 de lei net în prima lună şi din luna a patra îi majorez la 15.000 de lei net! Şi nu vine nimeni! Pur şi simplu nu sună telefonul, măcar să avem o discuţie!

Creşterea fabuloasă a salariilor medicilor de la stat (comparativ cu un salariu mediu pe economie, de 3.000 de lei) a încetinit plecarea medicilor către Franţa sau alte ţări europene.

Dar acum lupta medicilor este de a lucra în oraşele mari, cu malluri, cu clădiri de birouri, cu multinaţionale, cu restaurante şi cafenele.

“Nici nu-ţi dai seama ce luptă este acum pentru a pune pile la managerii de spitale de stat din oraşele mari cu centre universitare. La salariile care se dau acum la stat, unde la prima strigare încep de la 9.000 de lei net, toţi vor să rămână acolo. Nimeni nu vrea să vină sau să se mute de la Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Timişoara, ca să nu mai vorbim de Bucureşti, la Tulcea, Bacău, Suceava, Giurgiu sau Botoşani, ca să dau câteva exemple”.

Cel cu care am discutat are o clinică privată într-un oraş mijlociu din provincie.

Continuarea pe zf.ro

Alte articole