18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Criză de sânge fără precedent la Iaşi: zile cu nici măcar o treime din necesar

În ultimele două săptămâni, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) a tras de mai multe ori alarma atât în mediul online, cât şi offline, anunţând că stocul de sânge al unităţii este îngrijorător de scăzut.

„Avem mare nevoie de dumneavoastră, oameni cu inimi mari. Stocul de sânge al unităţii este insuficient“, era mesajul pe care l-au postat ieri cei de la CRTS pe pa­gina lor de Facebook. Repre­zen­tanţii CRTS spun că, în prezent, resursele sanguine se bazează doar pe donatorii zilnici, pentru că nu mai există un stoc de care să dispună.

Spre sfârşitul săptămânii trecute, spre exemplu, numărul celor care au donat sânge a oscilat de la o zi la alta. Dacă vineri au reuşit să se urce pe scaunele de donare 41 de oameni, un număr considerat îmbucurător pentru perioada aceasta, dar tot insuficient, din moment ce necesarul ar fi de 80 de donatori pe zi, joi au fost aproape jumătate, adică în jur de 24 de donatori. Adică sub o treime din cât ar trebui.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI