16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

Criză de lemne pentru foc în România. 50% din gospodării sunt încălzite cu sobe

Sezonul rece vine cu o criză a lemnelor de foc. S-au scumpit foarte mult şi nu se mai găsesc pentru că marii procesatori şi fabricile de mobilă plătesc oricât şi cumpără tot ce e pe piaţă, iar oamenii de rând nu fac faţă acestei concurențe.

Aproape jumătate din gospodăriile din România sunt încălzite cu sobe cu lemne, iar preţurile pot ajunge peste iarnă la 3.000 de lei, pentru o singură familie.

Oamenii se îngrămădesc disperaţi când se deschid porţile unei firme de cherestea din Întorsura Buzăului, localitate considerată polul frigului din România.

Oamenii spun că lemnele de foc au dispărut de pe piaţă pentru că ocoalele silvice nu mai au interesul să le vândă către populaţie. Preferă să le dea marilor procesatori care au nevoie de cantităţi uriaşe şi oferă bani mai mulţi.

Ștefan Platon, viceprimarul orașului Întorsura Buzăului: ”Şi ultimul băț îl ia şi îl transformă. Îl face biomasă, rumeguş, pal. Oferă un preţ foarte mare şi cetăţeanul nu are posibilitatea să achiziţioneze la preţul la care achiziţionează ei.”

Continuarea pe Stirile Pro TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow