12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Criza apei la Paşcani continuă. Proiectele au fost retrase de pe ordinea de zi. Sefii judetului si initiatorul au lipsit

Sedinta tensionata, astazi, la Primaria Pascani. Incepand cu ora 10:00, consilierii locali s-au intrunit pentru a dezbate 23 de proiecte de hotarare cele mai importante fiind cu privire la ramanerea Pascaniului in ARSACIS, asociatia judeteana de apa si canalizare, si delegarea serviciilor operatorului APAVITAL.

Dis-de-dimineata, in sala s-au adunat aproape 100 de persoane, protestari nemultumiti de serviiciile operatorului iesean. Surpriza a venit din partea presedintelui de sedinta, Vasile Haldan, care a anuntat retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor pentru apa. El a motivat ca documentele trebuiau insotite de contractul si regulamentul modificat in concordanta cu cele stabilite in sedinta tehnica din 23 martie, la care au participat si sefii judetului.

Mai mult, initiatorul proiectelor, primarul Dumitru Pantazi a lipsit de la sedinta . Retragerea proiectelor a starnit un val de nemultumiri din partea cetatenilor prezenti in sala. Ei au solicitat ca problema sa fie transata si nu amanata.

La fel au vrut si o parte dintre consilierii pascaneni, opt la numar, care au votat impotriva aprobarii ordinii de zi fara proiectele “Apavital”.

In cele din urma, aceasta a fost supusa din nou aprobarii,  deoarece astazi urmeaza sa fie votate bugetele institutiilor din subordinea Consiliului Local, taxa de salubritate si o serie de finantari.

La sedinta de astazi nu au participat prefectul judetului, Dan Carlan, si presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, desi si-au anuntat prezenta. Pentru asigurarea linistii si ordinii publice sediul institutiei a fost pazit de politisti.

Mentionam ca de la sedinta de astazi au lipsit cinci consilieri locali: Bogdan Alexa, presedintele de sedinta ales, Vasile Plesca, Codrin Toma, Carmen Apostol si Simona Palade, toti din PSD.

 

Vom reveni cu amanunte!

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow