More

  CRIZA ADMINISTRATIVA DIN COMUNA SIRETEL A FOST REZOLVATA DE PREFECTUL JUDETULUI

  Criza administrativa din comuna Siretel a fost rezolvata de catre Prefectul judetului, Marian Serbescu. In cursul zilei de miercuri, 4 septembrie, a fost convocata, de catre Prefect o sedinta extraordinara de Consiliu Local, la care au participat inclusiv reprezentanti ai ISJ Iasi.

  Comuna Siretel era singura din judet care nu avea aprobat bugetul local pentru anul in curs. Primaria are conturile blocate din data de 31 mai 2019, din cauza lipsei bugetului . Din aceasta cauza, angajatii primariei nu si-au mai primit salariile, asistentii sociali si cei maternali nu au mai incasat indemnizatiile, iar anul scolar era in pericol sa nu inceapa.

  Situatia din localitate s-a deblocat ieri, in urma sedintei extraordinare de Consiliu Local, convocata de prefectul judetului, dupa ce alesii locali au aprobat, cu majoritate de voturi, bugetul comunei.

  Avand in vedere situatia de criza prelungita in care se afla Consiliul Local Siretel dar in special efectele negative asupra locuitorilor comunei, am convocat ieri o sedinta extraordinara a Consiliului Local, asa cum prevede legea, la solicitarea Prefectului,  convocare de indata. Dupa cum stiti, comuna era practic blocata, in cazul ca acum, in luna septembrie, inca nu era aprobat bugetul local al comunei. Practic, din data de 31 mai, de cand au fost blocate conturile Primariei Siretel, persoanele cu handicap nu si-au primit indemnizatiile, angajatii primariei nu si-au primit salariile, toate proictele de investitii inclusiv cele PNDL erau blocate, existand si riscul de nu se incepe anul scolar in comuna Siretel. Tocmai de aceea m-am deplasat ieri in comuna Siretel la sedinta extraordinara si in urma discutiilor purtate in cadrul sedintei de Consiliu Local am reusit sa-i conving pe consilieri ca este obligatia lor legala sa aprobe bugetul comunei..” a precizat Prefectul judetului Iasi, Marian Şerbescu, pentru Bit TV.

  Primarul comunei Siretel, Gheorghe Ancuta are o serie de probleme cu legea. Comuna Siretel a ajuns la acest blocaj administrativ dupa ce consilierii locali PSD au refuzat pana acum  sa aprobe proiectele, pe motive de ilegalitate.  Acestia au conditionat votul de demisia Primarului Gheorghe Ancuta.

  In urma sedintei extraordinare de miercuri persoanele cu handicap si angajatii primariei isi vor putea primi sumele datorate de cateva luni iar anul scolar va putea incepe saptamana viitoare si pentru elevii din comuna Siretel. Exceptie face scoala de la Humosu, unde cursurile vor incepe cu o intarziere de cateva zile, pana la remedierea situatiei privind microbuzele scolare.

  Mentionam ca primarul comunei Siretel, Gheorghe Ancuta a fost condamnat in anul 2017 intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA Iasi,  la 3 ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi printre care acela de a ocupa in continuare functia de primar. Alesii PSD i-au cerut demisia in repetate randuri, insa Ancuta a refuzat. Astfel, s-a ajuns la un blocaj total, situatie care a dus aproape la colaps financiar.

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles