21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Critici dure la adresa politistilor locali din partea primarului

Dupa ce, in  cadrul sedintei de Consiliu Local de astazi, au prezentat un raport frumos si pozitiv, primarul Pascaniului a criticat dur activitatea acestora.

Politia Locala Pascani si-a inceput activitatea la 11 noiembrie 2011, iar aceasta institutie isi desfasoara activitatea in cadrul aparatului de specialitate  al primarului mun. Pascani, sub directa indrumare si coordonare a acestuia. Principala activitate a Politiei Locale este aceea de a asigura ordinea si linistea publica al mun. Pascani, si de a participa alaturi de celelalte forte ce compun sistemul integrat de ordine si siguranta publica.

In primele 9 luni, au fost constatate un numar de 451 contraventii, valoarea totala a amenzilor contraventionale aplicate fiind de 46.915 lei. Compartimentul de protectia mediului a constatat un numar total de 74 contraventii, valoarea totala a amenzilor fiind de 47.650 lei.

Imediat dupa ce seful Politie Locale, Insp. Pr. Vasilica Avasiloaiei, a prezentat raportul, consilierii l-au luat la intrebari. Consilierul PNL, Marius Pintilie, a dorit sa stie de ce politistii locali fac paza la Finantele Publice Locale. Primarul i-a raspuns la aceasta intrebare, amintind ca acolo a avut loc un furt de mari dimensiuni financiare si inca se desfasoara o ancheta, iar pana aceasta se va termina, o parte din politistii locali vor ramane acolo. Tot primarul a spus ca, la acest obiectiv va fi montat un sistem de supraveghere iar cel mai probabil de anul viitor politistii locali blocati acolo se vor intoarce in strada.

Consilierul Eduard Dumea, spune ca sunt multi cersetori in municipiul Pascani, iar eficienta politistilor locali nu se prea vede din acest punct de vedere. Tot el a cerut Politistilor locali sa i-a masuri in ceea ce priveste verificarea persoanelor care nu si-au incheiat asigurarile obligatorii pentru locuinte. El a propus urmatorul lucru, in momentul in care pascanenii isi platesc taxele si impozitele locale sa fie verificati si daca detin astfel de asigurari.

Primarul, Dumitru Pantazi a fost mult mai critic la adresa politistilor locali. El spune ca prin spatele blocurilor din oras sunt banci distruse si este foarte multa mizerie. Primarul a mai mentionat ca saptamana trecuta a plantat in zona vale 200 de trandafiri, iar zilele trecute mai erau existau jumatate dintre acestia. Pantazi, i-a comunicat lui Avasiloaiei ca politistii locali trebuie sa fie mai vizibili in strada, iar la anul le va achizitiona o noua masina.

In final, primarul a mai cerut politistilor sa nu amendeze pascanenii pana nu desfasoara o campanie prin care sa le explice care sunt legile iar mai apoi daca acestia repeta abaterile sa fie amendati.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow