13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Criminali liberi pe stradă din lipsă de bani. Zeci de dosare în aşteptarea expertizelor medico-legale

Incredibil dar adevarat. Zeci de dosare cu crime asteapta sa fie solutionate de ani de zile din cauza ca nu sunt bani pentru plata efectuarii expertizelor medico-legale comandate de procurori.

In aceasta situatie se afla si dosarul unei femei omorate anul trecut in suburbia Blagesti. Victima a fost calcata de un microbuz condus de un barbat care nu a fost tras la raspundere pana acum.

Dat fiind faptul ca Institutul de Medicina Legala Iasi nu a transmis procurorilor rezultatul necropsiei, oamenii legii nu au putut continua cercetarile. Fiica victimei crede ancheta este blocata si din alte motive deaorece avocatul nu a avut acces pana de curand la dosar.

Procurorii pascaneni sustin insa ca singura cauza pentru care nu pot continua cercetarile este faptul ca Institutul de Medicina Legala Iasi nu a trimis inca rezultatul la necropsie. Fara acest document ancheta nu poate continua iar autorul accidentului mortal este in continuare in libertate.

Pe langa faptul ca femeie isi doreste sa se faca dreptate, ea vrea sa ceara autoritatilor sa semnalizeze corespunzator zona respectiva, deoarece oricand se pot intampla tragedii.

In aceeasi situatie se afla si alte dosare. Potrivit unui comunicat de presa trimis de Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani, instanta intampina dificultati care determina derularea intr-un timp mai indelungat al cercetarilor, pentru ca nu sunt comunicate in timp rezonabil actele medicale.

Pentru a debloca ancheta fiica victimei spune ca va achita din banii ei expertiza medico-legala.
Mentionam ca dosarele in care sunt necesare astfel de acte sunt cele de ucidere din culpa, vatamare corporala, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana sub influenta bauturilor alcoolice si altele.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow