Slider

Tragedie in cursul zilei de miercuri, in satul Pietrosu, din comuna Tatarusi. Un barbat in varsta de 40 de ani, a fost injunghiat mortal de un consatean cu zece ani mai mare. Agresiunea s-a petrecut in jurul orei 16:40. Victima s-ar fi dus la taiat lemne in gospodaria celui acuzat.

Cei doi au consumat impreuna 5 litri de vin si 2 litri de tuica, iar la un moment dat au inceput sa se certe. Proprietarul ar fi luat un cutit si l-a injunghiat pe barbatul care a venit sa il ajute la munca.

Potrivit celor spuse de prim procurorul, Mihaela Apostol, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, descoperirea socanta a fost facuta de un alt vecin care a venit in vizita. L-a gasit pe barbatul injunghiat pe un scaun, fara suflare, iar pe agresor, dormind pe un pat intr-o camera alaturata. El a fost cel care a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

La fata locului a ajuns un echipaj de la substatia de ambulanta din Pascani cu medic, insa localnicul ranit nu a mai putut fi salvat.

Cercetarile au fost preluate de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, sub aspectul savarsirii infractiunii de omor. Suspectul a declarat in fata magistratilor ca a avut mai multe internari la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi. Din acest motiv, a fost internat in vederea expertizarii medico-legala psihiatrica, pentru a se stabili daca a avut sau nu discernamant in momentul atacului.

Daca va fi gasit vinovat, agresorul risca sa isi petreaca ani buni din viata, dupa gratii.

 

Slider