-0 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Crimă în bucătărie, după 43 de ani de căsnicie: strungar model şi soţ „molâu” toată viaţa, nea Vasile şi-a înjunghiat soţia ca să nu-l mai boscorodească

Sătul de boscorodeala nevestei, un ieşean a lovit-o cu cuţitul. A lovit o singură dată, dar rana provocată a fost atât de gravă, încât femeia nu a supravieţuit. Judecătorii au luat în calcul vârsta ucigaşului, ca şi situaţia care-i provocase fapta, aplicându-i o pedeapsă apropiată de minimul posibil.

Fost strungar o viaţă, Vasile Voicu se retrăsese din 2001 la Gura Bădiliţei, împreună cu soţia. Pensia de 1.600 lei a lui Voicu era singurul venit stabil al celor doi. Soţia, fostă ţesătoare la Integrata Paşcani, nu îndeplinea condiţiile de pensionare. Din când în când, cei patru copii le trimiteau bani obţinuţi din munca în străinătate, iar cei doi creşteau animale şi păsări şi cultivau terenul deţinut.

Pe parcursul celor 43 de ani de căsnicie, soţia fusese capul familiei, ocupându-se de cheltuieli şi împărţind sarcinile în gospodărie. Bărbatul aducea bani în casă, dar era o fire mai calmă şi mai aşezată.

„Eram mai molâu. Dacă nu era ea aşa iute, nu făceam atâtea lucruri împreună”, avea să povestească ulterior unui consilier al Serviciului de Probaţiune. Relaţiile dintre cei doi soţi au fost cordiale până în 2020, când Voicu a căzut din căruţă şi a fost călcat de una dintre roţile acesteia. Şi-a rupt piciorul, fiind necesară inserţia unei tije metalice. Se deplasa în cârje, nemaiputând munci ca înainte. De aici, dese admonestări şi injurii din partea soţiei. O dată, îl lovise chiar cu cârja.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow