0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Creşterea facturilor anunţă o iarnă grea pentru opt din zece români. Consiliul Concurenţei verifică doi mari jucători de pe piaţă

Opt din zece români ar putea să nu mai aibă bani pentru facturi dacă preţurile la gaze şi electricitate nu se opresc din creştere! Avertismentul specialiştilor vine în ziua în care Consiliul Concurenţei verifică doi mari jucători de pe piaţă: ei sunt acuzaţi de sute de consumatori că nu îi lăsa să se mute la companii cu tarife mai mici. Şi parlamentarii vor deschide o anchetă unde vor fi chemaţi să dea explicaţii atât furnizorii, cât şi autorităţile. 

Liberalizarea, importul de gaze la un preţ mai mare sau erori făcute de furnizori: acestea sunt doar câteva dintre explicaţiile pe care consumatorii le primesc pentru facturile mai mari din ultima lună. „Eu nu dădeam înainte mai mult de 100 de lei. Iar acum? 318 lei. Nu mult … De trei ori mai mult! Bănuiesc că ei fac să nu te mulţi la altă firmă, să fii dator mereu la ei”, crede un bărbat. Şi este posibil să aibă dreptate. Unii jucători de pe piaţă ar fi încercat să îi încurce pe clienţi să migreze către alţi furnizori, spune Consiliului Concurenţei, care a început o anchetă în acest sens.

Şi nu e singura instituţie care declanşează o anchetă. Parlamentul a aprobat înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice cauzele exploziei preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice. „Să vină atât ministrul Energiei, cât şi Consilul Concurenţei, Protecţia Consumatorilor, ANRE şi operatorii să ne explice de ce am ajuns în această stuaţie. Să nu uităm că toate aceste facturi nu merg doar la consumatori casnici, ci şi la firme, care vor duce fie la scumpiri, fie la închiderea a mii de firme”, spune Sorin Grindeanu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Continuarea pe Observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow