22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Creştere îngrijorătoare a bolnavilor de diabet. Cum te poţi feri de această boală

diabet

Viata nesanatoasa poate duce la aparitia a numeroase boli. Una dintre ele este si diabetul. Obezitatea, dieta nesanatoasa sau fumatul sunt doar cateva dintre cauzele care favorizeaza dezvoltarea bolii.

Medicul de familie Camelia Racila, a precizat ca in ultima perioada foarte multi pascaneni sunt afectati de diabet, iar aceasta boala nu mai este una rara, cum era in anii ’90. Pentru a preveni aceasta maladie, doctorul sfatuieste pascanenii sa fie foarte atenti la ce anume mananca, dar si sa trecem mai des pe la medic, pentru a ne face analize. Desi mostenirea genetica poate influenta aparitia diabetului, cel mai adesea viata nesanatoasa este cea care ne imbolnaveste.

Riscul de a dezvolta diabet este cu 40% mai mare la obezi. Mentionam ca 90% dintre cazurile de diabet de tip II la femei pot fi favorizate de greutatea excesiva, sedentarism, dieta nesanatoasa si fumat.

Cu o greutate normala preveniti hipertensiunea, aparitia colesterolului, artroza si accidentele cardiovasculare. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow