More

  Creştere îngrijorătoare a bolnavilor de diabet. Cum te poţi feri de această boală

  Array

  diabet

  Viata nesanatoasa poate duce la aparitia a numeroase boli. Una dintre ele este si diabetul. Obezitatea, dieta nesanatoasa sau fumatul sunt doar cateva dintre cauzele care favorizeaza dezvoltarea bolii.

  Medicul de familie Camelia Racila, a precizat ca in ultima perioada foarte multi pascaneni sunt afectati de diabet, iar aceasta boala nu mai este una rara, cum era in anii ’90. Pentru a preveni aceasta maladie, doctorul sfatuieste pascanenii sa fie foarte atenti la ce anume mananca, dar si sa trecem mai des pe la medic, pentru a ne face analize. Desi mostenirea genetica poate influenta aparitia diabetului, cel mai adesea viata nesanatoasa este cea care ne imbolnaveste.

  Riscul de a dezvolta diabet este cu 40% mai mare la obezi. Mentionam ca 90% dintre cazurile de diabet de tip II la femei pot fi favorizate de greutatea excesiva, sedentarism, dieta nesanatoasa si fumat.

  Cu o greutate normala preveniti hipertensiunea, aparitia colesterolului, artroza si accidentele cardiovasculare. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet