30.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Creștere alarmantă a cazurilor de hepatita C la Spitalul de Urgenţă Paşcani

RUSSIA-AIDS-CHILDRENUnul din cele mai aglomerate cabinete ale Spitalului Municipal de Urgență anunță statistici îngrijorătoare. Medicii Cabinetului de Gastroenterologie declară că cifra bolnavilor de hepatită C a crescut semnificativ în ultimele luni.

Lunar, peste 30 de pacienți care se prezintă la cabinetul specializat din Ambulatoriu sunt diagnosticați ca fiind purtători ai acestei afecțiuni contagioase a ficatului. Mai mult decât atât, numai în anul 2012, au fost depistați aproximativ 300 de noi bolnavi infectați cu virusul hepatic C.

Cadrele medicale se arată îngrijorate de aceste statistici mai ales că această boală este sesizată la pacienți de toate vârstele. Din cauza faptului cムadesea infectarea cu virusul hepatic C nu prezintムsimptome, multe persoane nu știu că au contactat boala și îi pot infecta și pe alții.

Potrivit medicilor, abia după 6 luni de la infectare boala poate fi depistată iar cele mai periculoase sunt complicațiile suferite, care pot fi ciroze sau fibroze hepatice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow