More

  Creștere alarmantă a cazurilor de hepatita C la Spitalul de Urgenţă Paşcani

  Array

  RUSSIA-AIDS-CHILDRENUnul din cele mai aglomerate cabinete ale Spitalului Municipal de Urgență anunță statistici îngrijorătoare. Medicii Cabinetului de Gastroenterologie declară că cifra bolnavilor de hepatită C a crescut semnificativ în ultimele luni.

  Lunar, peste 30 de pacienți care se prezintă la cabinetul specializat din Ambulatoriu sunt diagnosticați ca fiind purtători ai acestei afecțiuni contagioase a ficatului. Mai mult decât atât, numai în anul 2012, au fost depistați aproximativ 300 de noi bolnavi infectați cu virusul hepatic C.

  Cadrele medicale se arată îngrijorate de aceste statistici mai ales că această boală este sesizată la pacienți de toate vârstele. Din cauza faptului cムadesea infectarea cu virusul hepatic C nu prezintムsimptome, multe persoane nu știu că au contactat boala și îi pot infecta și pe alții.

  Potrivit medicilor, abia după 6 luni de la infectare boala poate fi depistată iar cele mai periculoase sunt complicațiile suferite, care pot fi ciroze sau fibroze hepatice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  De ce merită să votezi în 6 decembrie candidații PMP (P)

  De ce merită să votezi în 6 decembrie candidații PMP? Întrucât Mișcarea Populară luptă pentru România decentă pe care o dorești și tu:  PMP susține...

  Sorin Iacoban, PRO România Iași: Momentul adevărului (P)

  Am fost zilele acestea prin județ, printre ieșenii de rând, să le aflu lipsurile și cum văd ei lucrurile. Am stat de vorbă cu...

  Maricel Popa, președintele PSD Iași: 30 de miliarde de motive pentru a cere explicații de la Orban, Chirica și Alexe! (P)

  Că Guvernul Orban a întors spatele ieșenilor, este clar pentru toată lumea! Întrebarea care se ridică acum este dacă mai putem face ceva pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI