More

  Creşte preţul la căldură cu 10%. RAGCL aşteaptă clarificări de la ANRE

  Array

  Preţul căldurii la Paşcani urmează să crească în acest sezon rece. Anunţul a fost făcut chiar de directorul regiei locale de termoficare, în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”, difuzată miercuri seara, de BIT TV.
  Este vorba despre o creştere a preţului de producţie cu cca 10%, de la 391, 75 lei la 420 lei pe gigacalorie.

  Managerul unităţii motivează că acesta majorare este necesară din cauza creşterii preţurilor la gaze şi utilitati dar şi a salariilor, din 2015 şi până acum.
  Deocamdată Primăria şi Consiliul Local nu a primit nici o solicitare de aprobare a noilor preţuri. Asta deoarece regia păşcăneană aşteaptă clarificări şi un aviz de la Autoritatea Naţională de Reglementare a energiei.
  Dacă majorarea de preţ va fi aprobată consilierii vor decide în ce măsură va fi afectată populatia. Mai exact dacă diferenţa de preţ va fi acoperită prin subvenţie de la bugetul local sau va fi majorat şi preţul de facturare. În momentul de faţă preţul de vânzare al căldurii, pentru populaţie este de 265 lei pe gigacalorie diferenţa până la 391, 75 fiind suportată de la bugetul local.
  Pentru eficientizarea activităţii RAGCL Paşcani are în derulare o serie de lucrări. Mai multe blocuri cu puţini abonaţi nu vor mai fi branşate la sistemul centralizat iar unele centrale vor fi închise. Restul blocurilor sunt decuplate la centralele rămase, în aşa fel încât activitatea lor să fie mai eficientă.
  Menţionăm că regia păşcăneană de termoficare are datorii de aproape 40 de milioane de lei, unele istorice altele contestate în instanţă. În momentul de faţă unitatea este într-o situaţie mai bună decat anul trecut, atunci  când a intrerupt şi furnizarea apei calde din cauza restantelor la gaz. La sistemul centralizat mai sunt branşate cca 3000 de apartamente iar subvenţia la căldură aprobată în acest an, de la bugetul local, este de 2,2 milioane de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet