16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Cresc tarifele la taxi, în Paşcani Condiţiile de transport rămân aceleaşi

După o vară aglomerată, doi dintre operatorii de taxi din municipiul Paşcani au cerut avizul Primăriei pentru majorarea tarifelor. Noile preţuri ar urma să intre în vigoare imediat ce vor fi făcute modificările la casele de marcat, după ce administraţia locală a dat undă verde solicitării.

Este vorba despre BET Taxi şi Taxi Ovidiu, în timp ce celelalte celelalte societăţi şi persoanele fizice autorizate au rămas cu tarifele actuale.

BET Taxi care are la strada 14 maşini, va majorA preţul, pentru a doua oară în acest an, de la 1,89 la 1, 99 lei/km pe timp de zi şi la 2,09 la 2,49 lei/km pe timp de noapte.

Şi Taxi Ovidiu, care are la strada 32 de maşini, va avea aceleaşi preţuri noi: de la 1,80 la 1,99 lei/km pe timp de zi şi de la 2,00 la 2,49 lei/km pe timp de noapte. Totodată se majorează şi preţul de pornire, la 1,99 lei.

Condiţiile de transport rămân, însă, aceleaşi. Unele maşini sunt vechi şi aproape distruse şi reprezintă un pericol pentru client şi şoferi. Ele sunt încă folosite în trafic deşi nu îndeplinesc condiţiile tehnice, iar Primăria Paşcani tolerează astfel de practici.

Mai mult comportamentul unor şoferi de taxi lasă de dorit. Mai ales şoferii noi, abia ieşiţi de pe băncile şcolii, nu prea respectă regulile de circulaţie şi adeseori merg cu staţiile şi muzica date aproape la maxim, iar curăţenia în maşini lasă de dorit, conform mesajelor primite de la clienţi.

O alta problema este refuzul unor soferi de a prelua comenzile mai putin rentabile sau cu probleme, situatie cu care se confrunta chiar si dispecerii de taxi.

Menţionăm că la Paşcani majorările tarifelor pentru serviciile de taximetrie sunt avizate în baza unei hotărâri a Consiliului Local, nr 53 din 08.04/2009. Conform acesteia, preţul maxim pe care îl pot solicita firmele de taxi este de 3,2 lei/km. În momentul de faţă la Iaşi preţurile variază între 1,6 şi 1,9 lei/km, la Suceava între 1,3 şi 2 lei/km, la Bacău între 1,5 şi 1,9 lei/km, în timp ce la Bucureşti majoritatea merg cu 1,39 lei pe km.
La Paşcani sunt 112 taxiuri autorizate iar trei licenţe din cele 115 aprobate de Consiliul Local sunt blocate în urma unor litigii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow