16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Cresa si Gradinita PP nr. 2, evaluate pentru reabilitarea din fonduri UE

- Advertisement -

Vizita importanta la doua institutii pentru invatamantul prescolar din municipiului Pascani. O echipa de evaluatori de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a venit la fata locului pentru evaluarea finala a proiectului de reabilitare a Gradinitei cu Program Prelungit nr.2 si a cresei din fonduri europene.

Cererea a fost depusa de Primaria Pascani inca de anul trecut. A trecut de etapa verificarii documentelor, iar acum se fac expertizele in teren. Daca se va trece si de aceasta etapa, urmeaza semnarea contractului de finantare.

Reprezentantii Primariei Pascani sustin ca investitia este estimata la 5,7 milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor ar urma sa vina din fonduri europene cu titlu gratuit, doar o mica parte de la bugetul local, pentru cheltuieli neeligibile. Conform proiectului, in cele doua institutii se vor face lucrari pentru eficientizarea energetica, schimbarea instalatiilor electrice si sanitare, renovari tamplarie, extindere cladiri, sala de sport si cantina, camera de stimulare multisenzoriala si spatii de joaca.

De precizat este faptul ca anul trecut, municipalitatea a semnat contractul pentru reabilitarea Scolii Gimnaziala Iordache Cantacuzino, obiectiv aflat in derulare, iar in aceasta luna se asteapta si semnarea contractului de finatarea pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow