10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Creditele Pascaniului pe masa Guvernului. Primarul crede ca vor fi avizate

- Advertisement -

Semne bune pentru pascaneni. De acesta data chiar din capitala Romaniei acolo unde edilul municipiului a fost plecat doua zile. Daca demersurile administratiei locale vor avea succes atunci din aceasta primavara vor incepe lucrarile de asfaltare pentru mai multe strazi din Pascani.
Primarul municipiului Pascani s-a deplasat zilele trecute la Ministerul Finantelor impreuna cu deputatul Neculai Ratoi pentru a depune, inca o data, documentatia necesara accesarii unui credit de 4 milioane de lei de la CEC.
Cererea trebuie sa obtina avizul si garantia ministerului, anul trecut fiind respinsa pe motiv ca plafonul de garantare a fost epuizat. De acesta data se pare ca solicitarea Primariei Pascani va fi avizata in cel mult cateva saptamani de zile. Asta deaorece in acest an au fost modificate criteriile de acordare a acestor garantii nu in ordinea depunerii cererilor ci in functie de indeplinirea unor criteria, primul fiind acela ca primariile solicitante sa nu aiba datorii. Edilul pascanean a mai spus ca din acest credit ar urma sa fie asfaltate strazile Stefan cel Mare, Vatra si Dragos Voda.
Tot pentru realizarea unor investitii Primaria Pascani pregateste sa depuna un al doilea dosar de creditare. De acesta data este vorba despre 2 mil de lei bani care vor fi folositi pentru cofinantarea lucrarilor de la Planul de Dezvoltare a Zonei Vale, investitie in curs de realizare, din fonduri europene.
Primarul pascanean s-a dus in aceste zile si la Ministerul Dezvoltarii . El a solicitat deblocarea a 26 de posture unice in administratia locala pentru completarea organigramei. Toate solicitarile primite de la unitatile bugetarte din tara vor fi centralizate si vor face obiectul unei negocieri cu uniunea europeana in vederea incheierii unui memorandum.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow