35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Credite garantate de stat pentru nunți sau botezuri. Câți bani ar putea primi tinerii care vor să-și unească destinele

După modelul prima casă, guvernul le promite tinerilor nunţi şi botezuri garantate de stat. Cei care au până în 45 de ani pot face un împrumut de 15.000 de euro pentru a organiza nunta sau botezul. Şi nu numai. Aceiaşi bani se pot lua şi pentru a cumpăra o maşina sau ca avans pentru o locuinţă. Specialiştii spun însă că statul aruncă cu bani într-o perioadă critică pentru economie.

La 23 de ani, Denisa se află la primul job şi spune că salariul pe care îl are nu îi poate acoperi toate cheltuielile cu nunta care se apropie. Din propriile economii nu va reuşi să aibă evenimentul mult visat.

Denisa Popescu, viitoare mireasă: Credit. Este greu de pus. Suntem tineri şi chiar avem nevoie de asta. Credit cu siguranţă. În ziua de astăzi, adică o să fie greu pentru că salariile sunt mici, dar trebuie până la urmă, altfel cum rezolvăm.

O rezolvare caută Guvernul, care pregăteşte două programe prin care tinerii pot lua împrumuturi garantate de stat. Pentru diferite nevoi. De la nunţi şi botezuri până la plata creşei, chiriile, studiilor sau chiar pentru şcoala de şoferi.

Denisa Popescu, viitoare mireasă: Este pentru prima dată când aud de asta, dar chiar mi-aş dori. Mă gândesc pe parcurs şi când o să trebuiască, cred că este o idee foarte bună.

Alexandru Iancu, organizator evenimente: După doi ani şi aproape jumătate de amânat – au fost nunţi care s-au amânat şi de patru ori, oamenii strâng din dinţi şi văd unde mai pot optimiza nişte cheltuieli şi îşi fac evenimentul. 

Reporter: Cu cât s-au scumpit evenimentele faţă de dinainte de pandemie?

Alexandru Iancu, organizator evenimente: Eu cred că cel puţin cu 20 la sută s-au scumpit. 

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow