11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Credincioșii catolici sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor

Credincioșii catolici din lumea întreagă sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor. În Piața Sfântul Petru, Papa Francisc a oficiat Sfânta Liturghie în prezența a mii de pelerini. Sărbătoarea marchează începutul Săptămânii Patimilor și care pregătește pentru Sfintele Paști.

florii catolici

Astăzi, la Parohiei Romano-Catolice „Sf. Anton de Padova” din Pascani credincioșii catolici au venit cu ramuri de salcie în mâini și au ascultat Sfânta Liturghie, slujbă oficiată de preotul paroh Mihai Cătău. Din cauza condițiilor meteo, pelerinajul a fost facut in biserica, de la intrare pana la altar.

11920011

Crenguțele înmugurite amintesc de momentul în care Fiul Domnului, Iisus Hristos, intră în Ierusalim, iar poporul îl întâmpină cu ramuri de măslin și urale.

florii catolici

Tot în Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, instituită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1985 şi ajunsă în acest an la cea de a XXX-a ediţie. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema “Fericiţi cei cu inima curată, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu”.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow