10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Craterele de pe strada Vlad Țepeș din Vatră.  Administrația locală spune că acestea vor fi rezolvate

Craterele de pe strada Vlad Țepeș din Vatră. 

Administrația locală spune că acestea vor fi rezolvate

Disperarea unor oameni îi trimite pentru rezolvarea unor probleme la administrația locală. Joi au avut loc audiențele, iar lista cu pășcănenii care s-au prezentat a fost destul de lungă mai ales că acestea au fost ținute de edilul Pantazi. Nu au lipsit probleme de fond funciar care parcă nu se mai sfârșesc dar și altele. De exemplu, un bărbat ce are casa pe o stradă din cartierul Vatra solicită ca măcar să fie acoperite craterele din asfalt cu prundiș ca mașinile să nu mai ajungă în service. A adus la el și câteva fotografii pentru a vedea primarul cât de distrusă este zona.

Așa arată o bucată din strada Vlad Țepeș din Pașcani. Este plină de pietre și cratere adânci de peste 20 cm. Locuitorii din zonă au încercat ei să le acopere însă după fiecare ploaie, acestea sunt duse la vale rămânând șanț în mijlocul drumului. Oamenii sunt disperați și au venit să prezinte problema spre rezolvare la audiențele săptămânale. Joi, 7 septembrie, acestea au fost ținute de primarul Dumitru Pantazi, ocazie numai bună pentru informare și răspunsuri.

Strada este asfaltată doar jumătate, din anul 2008, iar de atunci, pășcănenii ce locuiesc pe partea neasfaltată sunt nevoiți să circule așa, mașinile ajungând de vreo câteva ori în service. În zonă există canalizare fiind necesar doar asfalt sau până când acesta va fi turnat, să fie acoperite craterele formate pentru evitarea unor pericole.

Primarul Pantazi a anunțat că are o listă cu ce străzi urmează să fie asfaltate, aici fiind inclusă și Vlad Țepeș, însă procedurile sunt mai anevoioase decât lucrarea în sine.

Până atunci, pentru a se evita pericolele în zonă, în următoarele zile va fi trimisă o mașină de balast și piatră pentru ca șanțurile din mijlocul străzii să fie acoperite. Echipe de la Serviciul de Gospodărie Comunală se ocupă de acest lucru, având în sarcină să verifice situația mai multor străzi din oraș.

Amintim că în această perioadă se lucrează pe mai multe străzi din Pașcani, cele mai de amploare fiind strada Gării și Nicolae Iorga.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

UPDATE | Doi pășcăneni au incendiat ușa unui apartament din Iași. Au fost arestați pentru o lună

UPDATE: Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au decis arestarea preventiva pentru cei doi...

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI