24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Craciunescu îl contrazice pe Parteni. Şi el a semnat listele cu investitiile pentru apa si canal, în anul 2008

elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
answear.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
creditprime.ro
vivacredit.ro
fashiondays.ro

Ultimele știri

Delegarea serviciilor de apă şi canalizare, operatorului Apa Vital nu a fost decisa în culise, de primarul Dumitru Pantazi, cu şase luni înainte de aprobarea Consiliului Local. Articolul scris de Marius Părteni, este contrazis chiar de fostul primar Grigore Craciunescu, cel care a semnat exact aceleaşi documente ca şi actualul edil, dar în anul 2008. Este vorba despre, Planul de investiţii pentru judeţul Iaşi, document în care era cuprins şi municipiul Paşcani cu peste 8,7 milioane de euro.
Pantazi este acuzat că prin semnarea unui document asemănător, din data de 2 decembrie 2013, ar fi negociat pe ascuns cu ARSACIS aderarea şi delegarea serviciilor. În realitate listele cu investiţiile necesare au fost întocmite şi transmise la solicitarea Consiliului Judeţean Iaşi, şi în 2008 şi în 2013 pentru a fundamenta cererea de finanţare, transmisă Uniunii Europene. Ele nu au avut valoare de angajament pentru autorităţile locale. În 2009 fostul primar a făcut tot posibilul ca legislativul local să nu aprobe acesta finanţare. Oferta a fost refuzată, fără nici un referendum. În schimb fostul edil a propus consilierilor să aprobe aderarea Pascaniului nu la ARSACIS ci la o altă asociaţie care nu a putut atrage nici un leu de la Uniunea Europeană. Altfel spus municipiul nostru a pierdut aproape 9 milioane de euro în timp ce alte localităţi cum ar fi Târgu Frumos şi Hârlău au câştigat investiţii uriaşe, unele aflate şi acum în derulare.
În 2013 primarul Dumitru Pantazi a înştiinţat Consiliul Local care a decis înfiinţarea unei comisii de negociere, în şedinţa din data 30 august 2013, deci înainte de semnarea listelor incriminate de Marius Părteni. Pe baza raportului de negociere consilierii au votat în vara anului 2014 aderarea la ARSACIS şi delegarea serviciilor de apă şi canalizare operatorului ieşean Apa Vital. Liberalul Marius Pintilie, cel care a iniţiat referendumul anti-investitii a făcut parte din comisia de negociere şi a votat delegarea serviciilor.
Citiţi mai jos documentele doveditoare
art parteni

LISTE INVESTITII SEMNATA DE PRIMARUL GRIGORE CRACIUNESCU

PV infiintare comisie de negociere aderare

PV concluzii Comisia de negociere aderare ARSACIS

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI