2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Covid 19- Al treilea deces la Pascani

În cursul zilei de astăzi a fost raportat cel de-al treilea deces al unui pacient din Pașcani infectat cu noul coronavirus.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 79 de ani, internat la Spitalul Municipal pe 22 aprilie. El a fost confirmat pozitiv a doua zi și trimis pentru tratament la Clinica de Boli Infecțioase din Iași. Bărbatul suferea și de alte afecțiuni grave. Conform fișei medicale, pacientul fusese operat de cancer la colon, avea hipertensiune arterială și boală renală cronică.

Menționăm că până acum au mai fost alte două cazuri de decese din cauza noului Coronavirus:  un bărbat în vârstă de 82 de ani, care fusese internat la unitatea medicală din Pașcani pe data de 8 aprilie. El a fost testat pe data de 21 aprilie iar pe 22 aprilie a sosit rezultatul, acesta fiind pozitiv. În aceeași zi a fost transferat la o unitate medicală din Iași. Decesul s-a produs pe 23 aprilie.  Bătrânul suferea de mai multe afecțiuni, hipertensiune arterială și diabet zaharat.

Primul deces a fost înregistrat la sfârșitul lunii martie și este cel al unui pascanean în vârstă de 69 de ani, testat cu rezultat pozitiv pe 28 martie.

Pana in momentul de fata in Romania au fost depistate peste 11 300 de cazuri de infectare cu Covid19. Dintre acestea, 3.141  s-au vindecat si au fost externate iar peste 600 de persoane au decedat. In judetul Iasi au fost inregistrate pana acum 222 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

DE LA ACELAȘI AUTOR