7.7 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Cotnari: Un tată prezentat ca erou la TV îşi viola fetiţa şi a vândut donaţiile primite din ţară pentru a-şi cumpără băutură şi ţigări

Protagonistul unei campanii umanitare derulate de o televiziune în 2014 a fost arestat fiind acuzat că a vândut bunurile primite ca donaţie pentru a-şi cumpăra alcool şi ţigări. Ieşeanul şi-a violat o fetiţă de 10 ani, pe care anterior o legase de picioare şi o atârnase de o grindă.
Procurorii au trimis în judecată un bărbat de 45 de ani, din satul Iosupeni, comuna Cotnari, acuzat de rele tratamente aplicate minorului dar şi de viol. Vasile Balaşca va da socoteală în faţa judecătorilor pentru o serie de fapte abominabile, comise împotriva a celor cinci copii ai săi, pe care îi bătea frecvent fără niciun motiv. Unul dintre aceştia, o fetiţă de 10 ani, a fost violată de cinci ori de inculpat, care înainte de a o batjocori o obliga să bea alcool sau să fumeze până ce minorei i se făcea rău. O altă fetiţă de-a tatălui cu chip de monstru a fost legată la un moment dat de picioare şi atârnată de o grindă. În prezent Balaşca se află în spatele gratiilor.

Filmul terifiantei poveşti

Potrivit procurorilor ieşeni, înainte de a fi arestat Vasile Balaşca locuia împreună cu cinci copii minori într-un imobil modest din localitatea menţionată. Trei dintre copii provin dintr-o relaţie cu o femeie ce s-a stabilit de mai mulţi ani în Spania, iar ceilalţi doi sunt concepuţi cu o altă femeie, adusă de Balaşcă în casă pentru a avea grijă de primii trei. La sfârşitul lunii octombrie, procurorii spun că cea de-a doua femeie a plecat şi ea la muncă în Italia.

Anchetatorii mai notează că cei cinci copii au vârste cuprinse între un an şi jumătate şi zece ani. Balaşcă a început agresiunile împotriva copiilor din 2011. „Momentul de debut al violenţelor a fost cel în care inculpatul a legat-o de picioare pe minora B.Y. (7 ani la acel moment), pe care a atârnat-o de grindă cu capul în jos şi, folosind un scripete, a ridicat-o până la tavan, după care i-a dat drumul brusc în jos, cu intenţia de a o lovi la cap.

Mama celorlalţi doi minori a intervenit şi a reuşit să prindă copilul mai înainte de a se lovi“, au precizat procurorii. După acel moment, procurorii spun că Balaşcă a continuat să îşi lovească fiii sau fiicele, dar şi pe cei care s-au născut ulterior. Îi lovea cu palmele sau cu varga, de fiecare dată fără motiv. De multe ori, ieşeanul îşi înfometa copiii pentru a-i pedepsi, mai arată procurorii.

Continuare pe Adevarul.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow