4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Cosmeticele Naturale- Calea spre un corp veșnic tânăr?

Orice femeie își dorește să aibă un ten frumos, cât mai mult timp cu putință. Însă acest lucru nu se obține la fel de ușor cum pare la prima vedere. Implică o rutină de îngrijire bine pusă la punct pe care să o respecți cu sfințenie. Nu scăpa din vedere că produsele pe care alegi să le utilizezi trebuie să se potrivească tipului tău de ten, altfel e posibil să nu vezi niciun rezultat sau chiar să îți înrăutățești situația.

Acest lucru nu trebuie să te sperie ci doar să te facă mai conștientă de importanța produselor cu care pielea ta intră în contact. Cu siguranță ți s-a întâmplat să achiziționezi produse de îngrijire doar pentru că toată lumea din jur le cumpără. Însă dacă le-ai studia eticheta, ai observa câte substanțe nocive conțin. În cazul în care îți dorești să faci o schimbare benefică în rutina de îngrijire a corpului, gelurile de duș de la Prova sunt o alternativă mult mai sănătoasă pentru tine decât variantele pe care le găsești in mod normal în normal în hipermarketuri.

Află dacă cosmeticele naturale sunt calea spre un corp veșnic tânăr

Produsele naturale sunt realizate fără ingrediente care ar putea să dăuneze într-o anumită măsură frumuseții corpuluii tău precum: sulfați, parabeni sau alți conservanți sintetici.

1.     Grijă față de mediul înconjurător

Pe zi ce trece problema încălzirii globale devine tot mai prezentă iar poluarea dăunează nu doar naturii ci și corpului uman. Pentru a combate efectele nocive ale acestui fenomen asupra pielii, medicii dermatologi recomandă utilizarea zilnică a  unei creme cu factor de protecție solară cât mai ridicat și înlocuirea produselor tradiționale cu cele naturale. Produsele cosmetice bio nu conțin substanțe toxice pentru organism iar ambalajele lor sunt realizate din materiale reutilizate încurajând astfel dezvoltarea sustenabilă.

2.     Au la bază ingrediente sigure pentru piele

În ultimii ani pielea a este tot mai sensibilă din cauza expunerii gradului ridicat de poluare din atmosferă. Utilizând cosmetice naturale minimizezi considerabil riscul de a dezvolta diverse probleme ale pielii precum: iritații, uscăciune acută. De asemenea cele mai multe dintre ele sunt de natura hipoalergenică, adică riscul de a fi alergic la un asemenea produs este minim. În plus, toate cosmeticele bio sunt certificate ca fiind sigure de utilizat.

3.     Ingrediente puține

Spre deosebire de produsele obișnuite care au liste interminabile de ingrediente, acestea se bazează pe principiul “ less is more”, având o listă foarte scurtă de ingrediente. Acest aspect este unul benefic pentru piele în general, întrucât nu mai intră în contact cu substanțe care pot dezvolta grad mare de iritare, uleiurile naturale care sunt la baza acestor cosmetice nu dăunează la nivel celular.

Deși produsele cosmetice naturale au multiple beneficii, trebuie să știi că efectul lor este unul benefic pe termen lung, însă nu se poate observa de la primele utilizări. De asemenea pentru rezultate bune este indicat să ai un stil de viață echilibrat, cu mult sport și o alimentație sănătoasă cu multe fructe și legume. Ai folosit până acum produse cosmetice naturale? Care a fost experiența ta?

Sursa foto: Stocksnap.com

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI