11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Corul “Rază de soare” pe podium

“Rază de soare” şi pentru elevii care fac parte din corul şcolar cu acelaşi nume, care a fost premiat la cea mai recentă competiţie regional, unde au urcat pe scenă 15 formaţii din toată Moldova. Pentru maestria şi pricepera au cucerit juriul şi s-au clasat pe podium.

cor raza de soare

Cu interpretare a melodiilor folclorice la voce şi cu priceperea de a cânta la pian, dar şi a combinaţiei perfecte între voce şi chitară, corul Liceului Teoretic “Miron Costin” din Paşcani, “Rază de soare” dirijat de profesorul de specialitate Cristina Pavăl s-a întors acasă cu premiul III de la etapă zonală a Olimpiadei Naţionale Corale, ce s-a desfăşurat zilele trecute la Casă de Cultură “Constantin Tănase” din Vaslui.

Cei peste 30 de copii care fac parte din corul „Rază de soare” s-au pregătit ore bune pentru acest rezultat, iar când au urcat pe scenă au uitat de emoţii şi s-au concentrate că melodiile să fie cântată aşa cum le-au pregătit.

Corul “Rază de soare” condus de profesorul Cristina Pavăl a mai participat şi la alte evenimente, de unde se întoarce cu premii.

Pentru calificarea de la regional, elevii Ioana Groza – solistă, Cătălin Samson care cânta la pian au luat locul I, iar grupul format din Elena Nemtanu şi Petru Ungureanu au ocupat poziţia a două a clasamentului.

Juriul a fost format din dirijori, lectori şi profesori universitari. În faza naţională va merge Corul “Laudamus” de la Liceul Teologic din Român – categoria seminarii, corul Liceului “Ioan Slavici” din Panciu – categoria licee teoretice, iar la licee de arte, cea mai bună a fost formaţia corală a Liceului “Octav Băncilă” din Iaşi.
Menţionăm că la Vaslui au venit 15 formaţii, calificate de la faza judeţeană din judeţele Vaslui, Iaşi, Botoşani, Bacău, Neamţ, Galaţi şi Suceava.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), sub egida Ministerului Educaţiei.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow