More

  Corturi anticaniculă la Pașcani. Viitori asistenți medicali fac voluntariat

  Array

  Primele corturi unde păşcănenii ieşiţi la cumpărături se pot răcori cu un pahar cu apă vor apărea începând de joi pe străzile din municipiu. Acestea vor fi amplasate la iniţiativa Centrului de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani, iar cei care vor monitoriza tensiunea şi greutatea trecătorilor vor fi elevii instituţiei de învăţământ în intervalul orar 9.00-15.00 în zilele caniculare.

  Unul dintre cele două corturi va fi amplasat în zona Kaufland, iar al doilea fie în faţa Casei de Cultură sau în zona Vale, lângă fântână arteziană de la Poliţie.

  Reamintim că în ultimii ani Centru de Studii “Ştefan cel Mare” din Paşcani amplasează corturi la solicitarea Primăriei sau din propria iniţiativă pentru a veni în sprijinul păşcănenilor dar şi să dezvolte ideea de voluntariat în rândul cursanţilor şcolii.

  Pentru a preveni incidentele neplăcute din această perioadă se recomandă adoptarea unor măsuri simple pentru asigurarea confortului termic. Medicii recomandă să evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18, să purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise, pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a va şterge de apă, beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete, nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de lupta a organismului împotriva căldurii şi consumaţi fructe şi legume proaspete.

  Amintim că în următoarele zile la Paşcani sunt prognozate temperaturi peste 30 grade până marţi. Valoarea maximă în această săptămână va fi atinsă luni, 1 august când valorile din termometre vor indica 36 grade.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI