17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Corturi anitcaniculă pe străzile Pașcaniului. Bătrânii stau la rând pentru apă şi verificarea tensiunii

Caniculă şi-a făcut prezenţa de la primele ore ale dimineţii, în Paşcani. Chiar şi aşa, bătrânii tot au ieşit din case pentru cumpărăturile zilnice sau pentru rezolvarea anumitor probleme. Noroc de corturile de prim ajutor instalate de către Centrul de Studii Ştefan cel Mare şi Sfânt din Paşcani la solicitarea administraţia locală, în această perioada.

cort anicanicula
Astăzi, la două ore de la amplasarea corturilor, zeci de persoane au trecut deja pe mâna viitorilor asistenţi. Bătrânii au stat la rând pentru apă şi verificarea tensiunii.

Aici, cursanţii postlicealei au luat tensiunea trecătorilor, au oferit un pahar de apă şi un scaun în cort unde să se odihnească câteva minute şi care a dorit – s-a cântărit. Mai mult, câţiva au primit şi recomandări medicale.

Păşcănenii spun că amenajarea corturilor, unul în apropierea pieţei agroalimentare din Zona Vale a Pascaniului, altul în piaţă “Mihail Sadovenu” din Zona Deal a orasului este o idee excelentă şi este de mare ajutor în aceste zile.

cod-portocaliu-de-canicula-18509278 1

Mentioam că şi mâine, 8 iulie, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 de grade la umbră, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţară. În după-amiază zilei mâine, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
Valul de căldură va persistă şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

Alte articole