More

  Corturi anitcaniculă pe străzile Pașcaniului. Bătrânii stau la rând pentru apă şi verificarea tensiunii

  Array

  Caniculă şi-a făcut prezenţa de la primele ore ale dimineţii, în Paşcani. Chiar şi aşa, bătrânii tot au ieşit din case pentru cumpărăturile zilnice sau pentru rezolvarea anumitor probleme. Noroc de corturile de prim ajutor instalate de către Centrul de Studii Ştefan cel Mare şi Sfânt din Paşcani la solicitarea administraţia locală, în această perioada.

  cort anicanicula
  Astăzi, la două ore de la amplasarea corturilor, zeci de persoane au trecut deja pe mâna viitorilor asistenţi. Bătrânii au stat la rând pentru apă şi verificarea tensiunii.

  Aici, cursanţii postlicealei au luat tensiunea trecătorilor, au oferit un pahar de apă şi un scaun în cort unde să se odihnească câteva minute şi care a dorit – s-a cântărit. Mai mult, câţiva au primit şi recomandări medicale.

  Păşcănenii spun că amenajarea corturilor, unul în apropierea pieţei agroalimentare din Zona Vale a Pascaniului, altul în piaţă “Mihail Sadovenu” din Zona Deal a orasului este o idee excelentă şi este de mare ajutor în aceste zile.

  cod-portocaliu-de-canicula-18509278 1

  Mentioam că şi mâine, 8 iulie, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 de grade la umbră, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţară. În după-amiază zilei mâine, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
  Valul de căldură va persistă şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI