More

  Corturi anitcaniculă pe străzile Pașcaniului. Bătrânii stau la rând pentru apă şi verificarea tensiunii

  Array

  Caniculă şi-a făcut prezenţa de la primele ore ale dimineţii, în Paşcani. Chiar şi aşa, bătrânii tot au ieşit din case pentru cumpărăturile zilnice sau pentru rezolvarea anumitor probleme. Noroc de corturile de prim ajutor instalate de către Centrul de Studii Ştefan cel Mare şi Sfânt din Paşcani la solicitarea administraţia locală, în această perioada.

  cort anicanicula
  Astăzi, la două ore de la amplasarea corturilor, zeci de persoane au trecut deja pe mâna viitorilor asistenţi. Bătrânii au stat la rând pentru apă şi verificarea tensiunii.

  Aici, cursanţii postlicealei au luat tensiunea trecătorilor, au oferit un pahar de apă şi un scaun în cort unde să se odihnească câteva minute şi care a dorit – s-a cântărit. Mai mult, câţiva au primit şi recomandări medicale.

  Păşcănenii spun că amenajarea corturilor, unul în apropierea pieţei agroalimentare din Zona Vale a Pascaniului, altul în piaţă “Mihail Sadovenu” din Zona Deal a orasului este o idee excelentă şi este de mare ajutor în aceste zile.

  cod-portocaliu-de-canicula-18509278 1

  Mentioam că şi mâine, 8 iulie, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 de grade la umbră, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţară. În după-amiază zilei mâine, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
  Valul de căldură va persistă şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet