Servicii medicale gratuite pentru cei care sufera din cauza caldurii. In piata Casei de Cultura din Pascani a fost amplasat un cort anticanicula,pentru un popas la umbra si un pahar cu apa rece. De asemenea, voluntari ai Scolii Postliceale Sanitare din cadrul Centrului de Studii “ Stefan cel Mare si Sfant” din Pascani acorda sfaturi si masoara tensiunea celor care sufera din cauza caldurii.

Trecatorii sunt multumiti de initiative. Unii au recomandat ca ar fi bine daca sanitarii voluntari ar putea verifica si glicemia, mai ales pentru cei in varsta.

Un al doilea cort anticanicula urmeaza sa fie amplasat pe Esplanada din zona Vale. De asemenea farmaciile si market-urile din oraş au fost înştiinţate pentru a amenaja puncte de prim-ajutor. Aici cetăţenii se vor putea odihni,vor primi apă şi chiar consultaţii medicale în cazul în care apar probleme de sănătate din cauza soarelui.

Mentionam ca specialiştii recomanda ca în perioadele de canicula mai ales persoanele cu probleme cardiace să evite deplasările prin soare. De asemenea,apa ocupa un loc important, intrucat trebuie consumate multe lichide pentru hidratarea corpului.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider