More

  Coroane de flori la Monumentele Eroilor, de Ziua Nationala

  Coroane de flori la monumentele eroilor din Pascani, de Ziua Nationala a Romaniei. Manifestarile au inceput de la ora 08.30 la Biserica din suburbia Lunca si au continuat la Blagesti, Sodomeni, Gastesti, Troiță Fântânele, Biserica „Înălțarea Domnului”, Biserica „Sfinții Voievozi” și monumentul de pe strada Ștefan cel Mare din municipiu.
  Au participat oficialitatile locale, reprezentanti de institutii si politicieni precum si numerosi cetateni.

  Astfel de actiuni au avut loc si in orasul  Targu Frumos. Ziua a fost marcata prin depuneri de coroane,o slujbă religioasă și momente artistice oferit de copiii unităților de învățământ din localitate.

  Totodata si in centrul orasului Harlau au fost organizate activitati prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei. A avut loc o ceremonie religioasa, depuneri de coroane la monumentele eroilor si spectacole artistice.

  In aceeasi zi,au fost premiate cuplurile din oras care au implinit 50 de ani de casatorie.

  La Scobinti, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, administrația locală a comunei a  inaugurat un monument în onoarea eroilor neamului care s-au jertfit  pentru apărarea ţării. Este vorba despre o statuie de trei metri, a unui stegar din Regimentul 52 Infanterie, echipat în ținută de campanie a anului 1916, care are în mâna dreaptă drapelul de luptă al regimentului și în mâna stângă o icoană cu chipul lui Iisus Hristos. Totodata, au fost montate  plăci de marmură cu numele eroilor satelor din comuna Scobinți.  Evenimentul a fost marcat şi de organizarea unei ceremonii militare.

  Mentionam ca de 1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei, in aproape toate localitatile din judetul Iasi ziua a fost marcata prin depuneri de coroane la Monumentele Eroilor, parade militare sau spectacole.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  5 ani după gratii! Nichita, condamnat definitiv pentru luare de mită

  Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit...

  Klaus Iohannis, despre începerea anului şcolar 2020-2021: Şcoala va începe pe 14 septembrie

  Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru a discuta despre cum începe şcoala în septembrie 2020. În...

  Elveția instituie carantina pentru cetățenii care vin din România

  Elveția și Liechtenstein instituie carantina de 10 zile pentru cetățenii care vin din România, începând cu data de sâmbătă, 8 august, ora 0:00, informează...

  Opinii