Coroane de flori la monumentele eroilor din Pascani, de Ziua Nationala a Romaniei. Manifestarile au inceput de la ora 08.30 la Biserica din suburbia Lunca si au continuat la Blagesti, Sodomeni, Gastesti, Troiță Fântânele, Biserica „Înălțarea Domnului”, Biserica „Sfinții Voievozi” și monumentul de pe strada Ștefan cel Mare din municipiu.
Au participat oficialitatile locale, reprezentanti de institutii si politicieni precum si numerosi cetateni.

Astfel de actiuni au avut loc si in orasul  Targu Frumos. Ziua a fost marcata prin depuneri de coroane,o slujbă religioasă și momente artistice oferit de copiii unităților de învățământ din localitate.

Totodata si in centrul orasului Harlau au fost organizate activitati prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei. A avut loc o ceremonie religioasa, depuneri de coroane la monumentele eroilor si spectacole artistice.

In aceeasi zi,au fost premiate cuplurile din oras care au implinit 50 de ani de casatorie.

La Scobinti, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, administrația locală a comunei a  inaugurat un monument în onoarea eroilor neamului care s-au jertfit  pentru apărarea ţării. Este vorba despre o statuie de trei metri, a unui stegar din Regimentul 52 Infanterie, echipat în ținută de campanie a anului 1916, care are în mâna dreaptă drapelul de luptă al regimentului și în mâna stângă o icoană cu chipul lui Iisus Hristos. Totodata, au fost montate  plăci de marmură cu numele eroilor satelor din comuna Scobinți.  Evenimentul a fost marcat şi de organizarea unei ceremonii militare.

Mentionam ca de 1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei, in aproape toate localitatile din judetul Iasi ziua a fost marcata prin depuneri de coroane la Monumentele Eroilor, parade militare sau spectacole.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider