26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

„Cornul şi laptele”, anul viitor. Primăria Paşcani, pregătiri pentru licitaţie. La Hârlău au deschis ofertele

Ultimele știri

Din cauza birocraţiei excesive, mii de copii din Paşcani mai au de aşteptat săptămâni sau chiar luni de zile până când vor primi cornuri, lapte şi fructe din fonduri guvernamentale. Administratia locală din Paşcani nici măcar nu a început licitaţia pentru desemnarea furnizorilor iar în aceasta situaţie se află majoritatea primăriilor din ţară, după ce aceasta sarcină a fost transferată de la autorităţile judetene la cele locale. În cursul zilei de astăzi, comisia special înfiinţată se întruneşte pentru a stabili procedurile de licitaţie, după ce Guvernul a adus clarificări legislative printr-o ordonanţă de urgenţă.

Urmează întocmirea caietului de sarcini şi organizarea licitaţiei. Reprezentanţii Primăriei spun că până la incheierea contractului ar putea trece şi câteva luni de zile dacă rezultatul licitatiei va fi contestat. Partea bună este că de aceasta dată, contractul va fi pentru o perioadă de 4 ani de zile. În aceste condiţii, anul viitor elevii vor beneficia de aceste drepturi din prima zi de şcoală, nu după câteva luni.

Din datele centralizate de la şcoli, la Paşcani vor beneficia de programul naţional „Cornul şi Laptele” 945 de elevi din învăţământul preşcolar, 1593 de elevi din învăţământul primar şi 1403 din învăţământul secundar.
Menţionăm că la Hârlău, Primăria a demarat procedurile de achiziţie de câteva săptămâni de zile. În cursul zilei de luni au fost deschise ofertele iar după analizarea lor vor fi încheiate contractele cu furnizorii.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI