More

  Coplata la Pașcani. La un spital da, la celălalt ba

  Array

  Coplata la PascaniIncepand de astazi, conform unui ordin emis de Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, toate unitatile medicale din tara trebuie sa instituie acea taxa numita coplata. Valoarea acesteia cuprinsa intre 5 si 10 lei urmeaza sa fie stabilita si votata in cadrul consiliilor de administratie ale fiecarui spital dar la Pascani situatia nu este clara.

  Din cele doua unitati medicale din municipiul nostru doar una este in masura sa ii oblige pe pacienti sa plateasca modica suma, intrucat doar Spitalul de Urgenta are consiliu de administratie.

  Managerul Costica Panzaru a declarat ca actul care reglementeaza aceasta taxa a ajuns la secretariatul institutiei, in cursul zilei de vineri, 29 martie si urmeaza ca maine sa aiba loc o sedinta de indata de C.A. pentru a fi aprobata suma platita numai de anumite categorii de pacienti externati de pe spitalizare continua.

  Potrivit acestuia, la Spitalul de Urgenta Pascani, coplata mai mult ii incurca pe cei din randul personalului medical deoarece vor trebui sa explice fiecarui pacient in parte cum se completeaza un formular pe propria raspundere, act care stabileste daca bolnavul face parte din categoria care trebuie sa achite taxa. In opinia sa, valoarea coplatii va fi de 10 lei, suma care nu ar acoperi nici macar cheltuielile cu multiplicarea acelor foi inmanate fiecarei persoane internate.

  Din primele estimari ale conducerii unitatii medicale doar un numar de aproximativ 700 de pacienti pe an, vor plati suma de bani la externare, intrucat majoritatea celor internati sunt scutiti prin lege.

   

  Spitalul CF fara consiliu de administratie

   

  La celalalt spital din Pascani, ordinul venit de la minister nu va putea fi in aplicare in urmatoarele zile.

  Deja cunoscuta problema a Spitalului CF in care angajatii nu sunt de acord cu actuala conducere duce la imposibilitatea intrunirii unui consiliu de administratie. Mai exact, in acest moment, unitatea medicala subordonata mai nou Ministerului Sanatatii, nu are director medical si director financiar contabil, cele doua posturi fiind scoase la concurs.

  Conform purtatorului de cuvant Cristina Coman, pacientii internati in Spitalul CF platesc o taxa asemanatoare coplatii, inca din anul 2009. Aceasta a declarat ca la momentul respectiv s-a luat decizia ca cei 10 lei achitati de fiecare pacient externat, sa ajunga in bugetul spitalului pentru a mai reduce din cheltuielile cu foaia de observatie.

  Dansa a mai precizat ca momentan unitatea medicala nu poate respecta ordinul de ministru din cauza neocuparii celor doua posturi de conducere si prin urmare lipsa unui consiliu de administratie.

  Cei interesati de conditiile de participare la concursul care va avea loc pe data de 14 aprilie, incepand cu orele 10:00, la sediul unitatii, pot consulta site-ul spitalului, la sectiunea noutati.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet