25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Coplata ineficientă la Pașcani. Mai multă birocrație decât bani

Spitalul de UrgentaPotrivit unor date furnizate de conducerea Spitalului de Urgenta, la Pascani, coplata se dovedeste a fi total infecienta. Taxa pe care toate unitatile medicale din Romania a trebuit sa o impuna pacientilor externati, nu a reusit sa aduca un plus bugetului spitalului din Pascani.

In cele aproximativ doua luni de zile, de cand conducerea unitatii sanitare a hotarat ca o parte din bolnavii externati sa plateasca suma de 10 lei, la casierie, s-au adunat doar 1.430 de lei. Mai exact, 143 de pacienti au fost nevoiti sa achite aceasta suma modica, din totalul de peste 1.800 de oameni care au stat internati.

Purtatorul de cuvant, directorul medical Diana Acsinte, a precizat ca banii stransi abia reusesc sa sustina cheltuielile cu duplicarea formularelor inmanate fiecarui bolnav. Conform legii in vigoare, coplata scuteste o mare parte din cei care ajung sa stea cazati in unitatile medicale doar o mica parte dintre acestia fiind obligati sa plateasca cativa lei, in functie de fiecare spital.

Sunt exceptate de la plata in primul urgentele, iar mai apoi copii, gravidele pensionarii cu o pensie mai mica de 740 de lei cat si bolnavii cronici integrati in sistemele nationale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow