1 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022
Array

Copilul tău este în siguranţă la colindat?

politiePerioada Sărbătorilor de Iarnă aduce pentru cei mici o mulţime de bucurii, iar dintre acestea plecatul la colindat în perioada Crăciunului şi a Anului Nou este una dintre cele mai aşteptate.

Atragem atenţia tuturor părinţilor, atât din mediul rural, dar şi din oraşe, cu privire la riscul ca minorii să devină victime ale unor persoane rău-intenţionate şi le prezentăm câteva recomandări menite a creşte siguranţa copiilor atunci când se afla la colindat.

După cum bine ştiţi, Crăciunul şi sfârşitul de an reprezintă momente în care tradiţiile se manifestă, mulţi dintre copii plecând să colinde prin vecini şi nu numai. Fac acest lucru şi datorită spiritului Sărbătorilor de Iarnă, dar şi bucuriei de a strânge bani sau dulciuri. Întrucât copiii merg în principal neînsoţiţi la colindat, creşte riscul ca aceştia să fie acostaţi fie de alţi minori, fie de adulţi pentru a le cere banii adunaţi din această activitate tradiţională. Implicit creşte riscul ca minorii să fie victime ale unor agresiuni.

Pentru a evita victimizarea copilului dumneavoastră, atunci când se află la colindat, vă recomandăm:

ü însoţiţi copilul dumneavoastră, mai ales dacă se pleacă la colindat pe timp de seară sau noapte;

ü stabiliţi exact locaţiile şi traseul pe care urmează să îl parcurgă atunci când merge la colindat;

ü stabiliţi şi verificaţi cu ce copii se va deplasa să colinde ;

ü impuneţi-le copiilor să plece la colindat doar pe timp de zi şi recomandaţi-le să evite zonele izolate ;

ü este bine să le amintiţi să nu se lase niciodată invitaţi de necunoscuţi într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina.

Totodată, va fi oricând potrivit să le amintiţi copiilor ca în cazul în care li se întâmplă ceva rău lor sau prietenilor, să informeze imediat părinţii sau Poliţia.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow