0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Copilul de şase ani muşcat de câinile din curte: amputări parţiale

Copilul în vârstă de şase ani care a fost muşcat de mai multe ori de câinele din curte este internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, starea lui fiind una stabilă. Incidentul a avut loc duminică seară în satul Bahluiu, din comuna Cotnari.

Băieţelul se juca în curte atunci când a fost muşcat de câine în zona gâtului şi a capului, fiind necesară intervenţia elicopterului SMURD pentru a fi preluat şi transportat cât mai repede la spital. Medicii au precizat că se află internat în Secţia de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă după ce a trecut prin intervenţii chirurgicale şi că evoluţia este una favorabilă până în acest moment.

„Copilul a fost supus intervenţiilor chirurgicale pentru plăgile la nivelul scalpului, la nivel cervical şi s-a făcut o amputare parţială a policelui drept şi a indexului stâng. Are o evoluţie favorabilă, va fi trecut de pe zona tampon pe secţie, nu a fost nevoie de internare pe Anestezie şi Terapie Intensivă. Sperăm că va fi în continuare la fel de bine şi că va fi externat”, a declarat Alina Belu, managerul spitalului. Specialiştii spun că în special copiii sunt mai predispuşi decât adulţii să fie muşcaţi de câine pentru că nu conştientizează pericolul. Pentru a preveni astfel de incidente, este recomandat ca părinţii să îi înveţe pe cei mici să nu deranjeze animalele atunci când mănâncă sau când dorm, indiferent că este vorba despre un animal străin sau de cel de companie. Câinii pot deveni agresivi atunci când sunt provocaţi sau dacă se acţionează brutal asupra lor într-un anumit context, fiind rare cazurile în care câinii muşcă fără motiv.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow