32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Copilul accidentat la Hârlău este în continuare în stare foarte gravă

Copilul în vârstă de 10 ani care a fost lovit de o maşină în Hârlău la începutul acestei săptămâni se află în continuare în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, la Anestezie şi Terapie Intensivă. Medicii spun că zilele trecute s-a intervenit chirurgical în regim de urgenţă, acum fiind sedat şi protezat respirator.

 „Marţi a fost în blocul operator, s-a intervenit din cauza edemului cerebral important, a fost corectat şi dezechilibrul hemodinamic, avea hipotensiune având în vedere că a suferit o traumă importantă, cu impact la diferite niveluri. În prezent este supravegheat şi primeşte terapie în ATI, prognosticul este rezervat în acest moment, vom avea o altă imagine după ce va ieşi din starea aceasta de comă indusă în care este”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Medicii spun că este un caz foarte grav, având în vedere ccă a suferit mai multe traume care au un nivel mare de risc, de la trauma cranio-cerabrală majoră, la traumele de la nivel abdominal şi pulmonar. În această perioadă în unitatea medicală ieşeană ajung foarte mulţi copii care au suferit traume sau care au fost victime ale accidentelor rutiere, perioada verii fiind cea mai periculoasă din acest punct de vedere. „Este o perioadă a traumelor, a victimelor accidentelor rutiere, însă nu neapărat ca pasageri, ci ca pietoni. Este perioada în care copiii petrec mai mult timp afară, cu bicicleta, participă la diverse jocuri, dar nu mereu au parte de supravegherea de care ar avea nevoie”, a completat medicul ieşean. Accidentul a avut loc în cursul zilei de luni în oraşul Hârlău. Martorii susţin că atunci când şoferul a plecat la culoarea verde a semaforului, minorul a alunecat de pe acostament şi a fost accidentat cu roata din spate.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow