8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Copilaş luat de la bunici de asistenţii sociali după ce frăţiorul său a ajuns în spital

Şi fratele băieţelului de 2 ani opărit şi tratat de bunică cu leacuri băbeşti a fost luat ieri din familie şi adus în Centrul de Primire Urgenţe al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

 

Copilul, în vârstă de şapte ani, a fost luat de la bunicii din comuna Ion Neculce, în grija cărora a rămas după ce părinţii au plecat în Italia, pentru a nu-i fi pusă viaţa în pericol, asemeni fratelui său de 2 ani.

Potrivit asistentului social din co­­mună, copiii erau îngrijiţi în oarecare măsură de bunici, însă având în vedere faptul că micuţul opărit nu a fost dus la timp la spital, s-a luat hotărârea de urgenţă de îngrijire a minorului în CPU până la clarificarea situa­ţiei. Mama copiilor a ajuns ieri în Capitală, la spitalul în care este îngrijit copilul.

„Bunica copiilor are aproximativ 50 de ani, nu este vorba despre o femeie în vârstă care să nu fi ştiut ce face. Noi am întrebat-o de ce nu a dus copilul la spital imediat, şi nu a ştiut ce să ne răspundă. A crezut că durerea minorului va trece dacă-l îngrijeşte cu albuş de ou, şi abia aproape după două zile a sunat salvarea, când starea copilului era foarte gravă“, a spus Viorica Matache, asistentul social din comună.

Lângă soba din bucătărie, bunica lăsase o oală cu borş, peste care copilaşul a căzut după ce s-ar fi împiedicat de ceva. Cu toate că băieţelul s-a ars pe aproape jumătate din corp, femeia a preferat să-l „trateze“ după ureche, cu albuş de ou. Abia după o zi jumătate, mi­cuţul a ajuns la spital în stare extrem de gra­vă.

 

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow