18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Copil pedepsit ca un infractor intr-un centru de plasament

Andrei Cazaciuc, beneficiar in Complexul de Servicii Sociale pentru Copii Targu Frumos, este tratat ca un infractor periculos • Baiatul ajunge foarte rar la scoala, deoarece nu este transportat la Grupul Scolar Constantin Brancusi din motive halucinante

Un baiat in varsta de 17 ani este tratat mai rau ca un infractor din cauza ca a indoit degetul unui alt copil. Toate acestea se intampla la centrul din Targu Frumos, unde minorul este tinut departe de scoala. Andrei Cazaciuc a stat mai mult de trei ani la centrul de plasament Bucium, unde pe 3 ianuarie a fost implicat intr-un conflict. Acesta a inceput sa se certe cu un alt beneficiar caruia i-a prins degetul mare de la mana stanga in marginea metalica a patului. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC) a inaintat o cerere catre Tribunalul Iasi, prin care a solicitat inlocuirea masurii de plasament in regim de urgenta la Complexul de Servicii Sociale pentru Copii Targu Frumos. Principalul motiv a fost comportamentul agresiv si violenta verbala. Probleme au inceput in momentul in care mama copilului a aflat ca acesta nu ajunge la scoala, Andrei fiind elev in clasa a IX-a la Grupul Scolar Constantin Brancusi.

„In urma cu trei ani am decis sa-l dau pe Andrei la un centru de plasament, pentru ca nu ma mai descurcam cu banii deloc si aveam concubinul foarte violent. Am primit acasa instiintare ca baiatul va fi mutat la Targu Frumos, pentru ca i-a indoit degetul unui alt copil. Nu vreau sa-i caut scuze, pentru ca trebuie sa se invete minte si sa nu mai intre in tot felul de anturaje. De la inceputul lunii ianuarie, copilul a fost foarte rar la scoala sau deloc. Cei de la centru au spus ca nu au posibilitatea deplasarii la Iasi, motiv pentru care am fost de acord sa-i platesc eu un abonament. Vazand ca nu se rezolva nimic, am cerut sa-mi iau copilul acasa, dar mi s-a spus ca asa ceva nu este posibil. Locuiesc in chirie intr-o casuta din strada Cicoarei si mai am o fetita. Nu cred ca cer prea mult daca vreau sa ajunga la scoala. Nu vreau sa ramana in urma si sa nu mai faca nimic in viata asta”, a spus Nadia Hordila, mama baiatului.

Continuare pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow