More

  Copil opărit într-o clipă de neatenție

  Array

  Mare atenţie când umblaţi cu focul sau lichide fierbinţi. Neatenţia face victime atât din rândul adulţilor, dar şi copii ajung pe patul de spital cu arsuri provocate mai ales prin opărire. Tot mai multe cazuri de acest fel au ajuns în atenţia medicilor păşcăneni în ultima vreme.
  Numai în ultimele 2 zile au ajuns la Spitalul Municipal două victime cu răni cauzate de arsuri. O femeie în vârstă de 55 ani din Paşcani a ajuns la CPU cu arsuri cauzate de flacăra izbucnită din sobă după ce a turnat diluant pentru a ațâța focul.
  Astăzi un bebeluş a avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece s-a ales cu mai multe arsuri la nivelul corpului provocate de un lichid fierbinte.

  Neatenţia părinţilor a băgat în spital un copil de doar 11 luni din Miroslovesti. Fetiţă a fost adusă de părinţi la Spitalul Municipal din Paşcani cu arsuri de gradul I şi ÎI pe faţă, gât şi coaste cauzate de contactul cu un lichid fierbinte. După ce i-au acordat îngrijirile specifice în astfel de cazuri medicii l-au transferat pe micuţ la Spitalul de copii din Iaşi pentru tratament de specialitate.
  În cazul arsurilor uşoare, de mici dimensiuni, medicii recomandă ca porţiunea să fie dezinfectată, apoi aplicarea unei creme de gălbenele sau unguent cu antibiotic.
  Dacă a fost opărită o porţiune mare din corpul copiilor se solicită ajutor medical specializat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet