11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Copil nesupravegeat, lovit de o maşină în Târgu Frumos

Ieri după amiază, în Târgu Frumos, un copil lăsat nesupravegheat, a fost accidentat de o maşină care circula regulamentar pe un drum din localitate.

Un minor de numai 9 ani, a ieşit în stradă fără să se asigure, motiv pentru care a fost practic acroşat de un autoturism şi rănit destul de grav.
La faţa locului au sosit echipajele de poliţie şi Ambulanţa, în urma unei sesizări telefonice, cu privire la evenimentul rutier soldat cu victime omenești, produs pe raza localității.

Copilul accidentat a fost dus de urgenţă la spital deoarece avea nevoie de îngrijiri medicale, iar în prezent nu deţinem alte informaţii despre starea lui de sănătate.

În urma anchetei poliţiştilor, s-a constatat că şoferul implicat în accident, un tânăr de 22 de ani din Bârlad, Adrian C., circula regulamentar, iar în urma testării alcoolscopice, rezultatul a fost negativ. Barbatului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conform legislaţiei în vigoare şi se fac în continuare cercetări cu privire la cauzele accidentului.

Menţionăm că aproape în fiecare zi, aproximativ 700 de minori sunt răniți în accidente auto, pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, accidentele de mașină reprezintă cauza principală a morții. Statisticile Poliţiei Române de anul trecut arată că în 411 accidente rutiere au fost implicaţi şi minori, 20 dintre ei perzându-şi viaţa, iar 391 rămânând cu traume fizice, psihice sau paralizii.

Cele mai multe accidente, în care sunt implicaţi copii se produc, conform studiilor, în zilele din week-end. Anul trecut în România, din vina proprie a copiilor s-au produs 49 accidente, în care 3 au decedat, iar 46 copii au rămas traumatizaţi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow