2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Copil de numai doi anişori, pe moarte din cauza tratamentului băbesc aplicat în familie

El era crescut de bunică, părinţii fiindu-i la muncă în străinătate. A fost tratat 36 de ore cu albuş de ou ca unguent, după ce s-a opărit pe o treime din corp. A fost dus cu avionul la Bucureşti.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) anchetează cazul copilului din comuna Ion Neculce, de langa Targu Frumos care a rămas nesupravegeat şi s-a opărit, urmând să decidă dacă cei doi minori lăsaţi în grija bunicii vor fi luaţi din familie.

Din primele informaţii, se pare că băieţelul în vârstă de doi ani se afla în grija bunicii întrucât părinţii săi se află la muncă în Italia. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, micuţul a rămas nesupravegheat şi la un mo­ment dat a căzut peste el de pe plită ceaunul cu apă opărită.

„În familie sunt doi copii care au rămas în grija bunicii, în timp ce părinţii au plecat la muncă în Italia. Direcţia an­che­tează cazul şi cel mai probabil până la venirea părinţilor copiii vor fi luaţi din familie printr-o decizie de urgenţă, iar în ceea ce priveşte bunica vom preciza că nu se poate ocupa de ei, din moment ce viaţa minorului a fost pusă în pericol. Deocam­dată, din informaţiile noastre, pă­rinţii nu făcuseră o procură notarială prin care să-i încredinţeze pe cei doi copii bunicii lor“, a spus Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt DGASPC.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria“ au precizat că micuţul prezenta arsuri de gradele II, III şi IV pe aproximativ 30% suprafaţă corporală, provocate de un lichid fierbinte. „Copilul a fost neglijat de către bunică. După ce s-a ars, copilul a fost ţinut acasă 36 de ore fără nicio îngrijire şi a fost uns doar cu albuş de ouă. Când a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe, era în stare extrem de gravă, convulsionat, glicemie extrem de scăzută. Medicii care s-au deplasat la faţa locului l-au resuscitat, reechilibrat şi aici a fost continuată reechilibrarea, după care a necesitat transferul la Bucureşti cu avionul“, a precizat dr. Lucian Cerna­hoschi, purtătorul de cuvânt al Spi­talului Clinic de Copii „Sfânta Maria“.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow