More

  Copil de doi ani opărit cu lichid fierbinte

  Array

  Toată lumea ştie că odată cu mersul în picioare apar şi incidentele în cazul copiilor. Este de ajuns doar un moment de neatenţie ca cei mici să se accidenteze, iar uneori consecinţele pot fi grave şi îi urmăresc toată viaţa.

  Este şi cazul unui băieţel de doar doi ani din Cozmeşti, comuna Stolniceni Prăjescu. Ieri dimineaţă, micuţul a tras oala cu apă de pe aragaz, iar lichidul fiebinte i-a ajuns pe corp, cauzându-i arsuri de gradul I şi doi pe faţă, piept şi piciorul drept. Speriată, familia a sunat de urgenţă la numărul unic 112 iar un echipaj medical ajuns la faţa locului l-a transportat la spital. Nefericitul incident a avut loc în jurul orei 11.00.

  După investigaţiile medicale s-a constatat că băiatul avea arsuri pe 20 % din suprafaţa corpului şi a fost transferat la Spitalul Sf. Maria din Iaşi pentru tratament de specialitate.

  În astfel de cazuri medicii recomandă să nu apelăm la leacurile băbeşti ci să solicităm personal specializat deoarece rănile provocate de arsură se pot infecta.

  Statisticile arată că 10% dintre copii, cu vârste cuprinse între 0 şi 19 ani, suferă accidente mai mult sau mai puţin grave. Anual, aproape 800 de copii mor în România arşi, opăriţi, înecaţi, striviţi sau intoxicaţi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI