2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Copil de 5 ani în comă alcoolică. Avea alcoolemia peste 4 la mie

Cu un caz revoltător s-au confruntat medicii de la Spitalul de pediatrie din Iaşi. Un băiat de 5 ani a fost adus la spital în comă alcoolică, după ce, lăsat nesupravegheat, a băut până nu a mai ştiut de el. Poliţiştii şi asistenţii sociali au început o anchetă pentru a se lua măsurile care se impun.

copil in coma alcoolica
Un băieţel în vârstă de 5 ani din satul Sticlăria – Hîrlău a ajuns la spitalul din Iaşi, în comă alcoolică. Copilul lăsat nesupravegheat de către părinţi, a băut dintr-o sticlă cu alcool până i s-a făcut rău. Când părinţii şi-au dat seama că situaţia e gravă, au chemat ambulanţă.

Personalul medical prezent la faţa locului a spus reporterilor că ambii părinţi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Ba mai mult, tatăl micuţului s-a opus ca acesta să fie transportat la spital şi a fost nevoie de intervenţia Poliţiei pentru a linişti spiritele.

Băiatul provine dintr-o familie modestă şi mai are acasă 3 fraţi. Doi în îngrijirea bunicilor, pentru că mama pleacă frecvent de acasă, la muncă în străinătate.

Analizele au arătat o alcoolemie de peste 4 la mie. După tratament, copilul şi-a revenit iar acum este în afară oricărui pericol.

Inspectorii de la protecţia copilului, din Iaşi, au deschis o anchetă în acest caz şi dacă se va impune, îl vor lua pe băieţel din familie. Cei de la asistenţă medicală din cadrul Primăriei Scobinți au fost astăzi acasă la familia Vizitiu. Părinţii spun că micuţul ar fi băut alcool din greşeală.

Medicii spun că la alcoolemia pe care a avut-o, băiatul risca să-şi piardă viaţă. E suficient ca un copil de 5 ani să consume jumătate de litru de vin şi intră în comă alcoolică.

Din fericire, după tratament, copilul s-a trezit din comă, iar asistenţii sociali promit că o să-i supravegheze îndeaproape.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow